Stageweek 1

Mijn eerste week op stage in Irabina Autism Services zit er al op! De dagen gingen telkens snel voorbij, wat een goed teken is. Maandag konden jullie al lezen over mijn eerste dag, die heel erg fijn was. Ik ging dus met volle moed naar dag 2, en ook die was weer heel leerrijk en boeiend. ’s Morgens gaven we therapie, waarbij ik me al meer betrokken voelde omdat ik soms kleine dingen mocht overnemen. Nadien mocht ik met mijn mentor mee op huisbezoek bij één van haar cliënten. We gingen thuis langs om te zien welke problemen er zich voordoen bij het eten en de autotransfer, en welke oplossingen we hiervoor eventueel zouden kunnen aanbieden. Het is eens wat anders om een kind in zijn thuissituatie te observeren. Eenmaal terug in Irabina, mochten Emma en ik een feeding assessment bijwonen, afgenomen door Betty. Dit was heel interessant voor ons allebei, omdat we hier nog niet zoveel over weten. Voor mij was dit assessment volledig nieuw, dus ik vond het een boeiende sessie. In de namiddag hadden we nog wat therapiesessies, waarbij ik onder andere kennis maakte met een programma rond schrijven en vooral voorbereidend schrijven. Ik zag ook hoe ’therapeutic brushing’ in zijn werk gaat. Dit concept wordt gebruikt bij kinderen met autisme om hun tolerantie voor (tactiele) prikkels te vergroten en hun irritatie hierbij te verminderen. Emma en ik bespraken die dag ook hoe mijn stage eruit zal zien en hoe we de 8 weken vorm zullen geven.

Ik kreeg zelfs mijn eigen locker.

Op woensdag had ik mijn vrije dag van deze week. Op donderdag mocht ik ’s morgens de OT meeting volgen. Zo leerde ik de rest van het team ook kennen. Nadien volgde ik een therapiesessie van Emma, met het kind dat waarschijnlijk mijn volgcliënt zal worden. Volgende week zal ik starten met mijn stagerapportering. Ik volgde een ‘speech session’ van de ‘speech pathologist’ (logopediste) en ging daarna een groep bijwonen van de jonge kinderen (2-5 jaar). Dit was heel druk, dus dat vond ik iets minder leuk. In de namiddag gaven we zelf een groepssessie van 2,5 uur. Dit is een voorbereidend programma vooraleer de kinderen naar school zullen gaan. De groep vindt elke week plaats, en hier leren ze sociale vaardigheden, schoolse dingen, maar ook grove en fijne motoriek en dergelijke. Volgende week mag ik al een activiteit geven in de ‘gym’ rond grove motoriek!

Op vrijdag bevinden we ons op een andere locatie. Dit is een volledig nieuw gebouw en dus een nieuwe locatie van Irabina, die nog maar sinds januari dit jaar bestaat. ’s Morgens kwam er een kindje langs dat Emma nog nooit ontmoet had, en waarbij we een assessment hebben afgenomen. Het was een ‘informal’ assessment, om meer informatie te verkrijgen over wat het kind al dan niet kan. Ik mocht helpen met de observatie en de onderdelen scoren! In de namiddag namen we ook een gestandaardiseerd assessment af, Movement ABC (Assessment Battery for Children). Ook hier nam Emma de onderdelen af, en mocht ik de scores invullen en de observaties noteren.


Assessment 


Therapielokaal 

Elke dag was al zeer interessant en leerrijk. Ik ga telkens met een goed gevoel naar huis. Benieuwd naar wat er nog allemaal zal volgen! Ik kijk er naar uit om veel nieuwe dingen te leren die mezelf als ergotherapeut (en misschien zelfs als leerkracht) zullen versterken, en om zelf aan de slag te gaan, samen met Emma of zelfstandig. Ik doe hier ook heel veel inspiratie en ideetjes op. Aangezien deze week al zo druk was en vol met nieuwe indrukken, heb ik nog niet veel foto’s genomen. Ik hoop dat dit nog zal volgen zodat ik jullie kan laten zien hoe het eraan toegaat en hoe het er allemaal uitziet!

Eén gedachte over “Stageweek 1

  1. Lieze-ke,
    Wat fijn om je verhalen te lezen en te merken dat je je daar goed voelt.
    Geniet van elke ervaring en leer heel veel bij ☺️
    Dikke knuffel van Beau en mij uit het verre miezerige België 😉😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *