Uitstapjes & weekendje met Marlies

Op woensdag 6 februari had ik een vrije dag, omdat we 4 dagen stage lopen per week. Aangezien ik deze week nog niet kon beginnen aan mijn stagerapportering, deed ik in de voormiddag wat praktische dingen. In de namiddag nam Christine me mee naar Warrandyte State Park. Heel mooie natuur, en dat op maar 20 minuutjes rijden van hun huis. Het was een warme dag, 35°C, maar we konden verkoeling zoeken door met onze voeten in het water van de rivier te gaan. Ik zag hier al wat mooie dingen, voornamelijk mooie natuur, en ik ben er zeker van dat ik tijdens de komende uitstapjes en rondreis nog veel meer prachtige natuur, wildlife, leuke plaatsen… zal tegenkomen. Ik ben heel erg benieuwd en hoop nog veel dingen te kunnen ontdekken!


Warrandyte State Park 

Op woensdagavond gingen we naar het “dog park”, en als hondenliefhebber vond ik dit natuurlijk geweldig. Alle honden liepen er los en als je een hond wil aaien of knuffelen, zal geen enkel baasje dat erg vinden! Deze kans kon ik niet laten liggen, ik werd vriendjes met deze mooie border collie.

Op vrijdagavond kwam Marlies, medestudente en vriendin die in Wonthaggi stage doet, naar Melbourne/Croydon! We gingen uit eten in een Italiaans restaurant, waar we buiten zaten en zo een mooi uitzicht hadden.

   

Op zaterdag was Marlies jarig, ze werd 21! We voelden ons nog wat moe ’s morgens. We gingen namelijk laat slapen, omdat de punten van de examens werden vrijgegeven. Dat was in Belgische tijd, waardoor het hier al 1 uur ’s nachts was! Normaal zouden we vandaag naar Healesville Sanctuary gaan, waar we (eindelijk) Australische dieren zouden zien. Het regende echter zo hard en veel waardoor we niet konden gaan. Dat was wel een teleurstelling. Hierdoor hadden we een rustige voormiddag. Tijd voor brunch en pannenkoeken voor de jarige! 🙂 Ondanks de soms opkomende regen, gingen we in de namiddag wandelen in Sherbrooke Forest. Mooie natuur en we zagen er ook veel vogels, waaronder kaketoes. Vervolgens gingen we nog naar Mount Dandenong voor een uitgestrekt uitzicht over Melbourne.

 

’s Avonds gingen we naar Hawthorn, dat wat meer ‘stad’ is dan de plaats waar ik verblijf. Hier hadden we afgesproken met Samuel, de zoon van mijn papa’s andere nicht Ann-Marie, en een paar van zijn vrienden. We gingen samen uit eten. We wisten niet goed wat te verwachten, maar uiteindelijk werd het een leuke en gezellige avond!

Op zondag gingen we naar Aspendale, waar de vader van mijn papa’s nichten woont. Mario ontving me met open armen en wist zelfs wat anekdotes te vertellen, over de bezoekjes in Australië van mijn papa (als 16-jarige!) en van mijn grootvader. Van daaruit gingen we naar het strand, en door de zeebries was dit heel aangenaam. ’s Avonds hielden we nog een BBQ. Nadien moest ik jammer genoeg afscheid nemen van Marlies. Het was fijn om iemand vertrouwd te hebben. Jammer dat onze stageplaatsen en verblijfplaatsen zo ver van elkaar verwijderd zijn.

Op naar de tweede week stage!

Eén gedachte over “Uitstapjes & weekendje met Marlies

  1. Hé Lieze, super leuke blog😊. Nog heel veel plezier met je stage en geniet van het mooie land. Binnen 2 maanden ben je weer zoveel rijker van je nieuwe avontuur. Een unieke ervaring waar je nog heel dikwijls aan zal terug denken. Enjoy your stay. See you😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *