Hola!

Onze laatste week in “El camp” was zeer aangenaam. Op het begin van de week hebben we bij de fysiotherapeut een aanpassing van een rolstoel mogen bijwonen, dit was zeer interessant want er waren sommige dingen die we niet kenden zoals hoe je de rolstoel met demonteren. Daarna heeft onze mentor van alle mogelijkheden voor in de rolstoel getoond zoals verschillende soorten zitkussens, gipsvormen… Nadien hebben we zelf de zitkussens mogen uitproberen en testen!
foto
Die week hebben we ook even mogen meelopen met de verpleegkundige, haar job ziet er anders uit dan wij gewoon zijn in België, maar dit is net interessant! In “El Camp” bestaat er dus geen nachtdienst voor verpleegkundige en dokters, dit wil zeggen dat wanneer er een patiënt onwel is na 20.00 de verzorgende de eerste zorgen moeten toedienen. Wanneer de patiënt er zeer erg aantoe is, moeten ze een externe verpleegkundige en een dokter contacteren ( hier kan je je wel enkele vragen bij stellen, zoals kennis over het patiëntendossier)… Wat ze ons ook vertelde is dat je tijdens feestdagen en in Spanje zijn dat er veel, geen dokters of verpleegdkundigen kan oproepen. Op die dagen moet je onmiddellijk naar het ziekenhuis bellen (ook voor niet dringende zaken).

In onze laatste week hebben we ook gewerkt aan verschillende dingen voor het carnavalfeest, zo hebben we met kosteloos materiaal ’the Simpsons’ nagebootst (dit was ons zéér goed gelukt, want we zijn 2de geworden!). Het was immers de bedoeling dat elke dienst een aantal patiënten uitkozen en deze verkleedde in een bepaald thema. Iedereen kwam samen in een grote zaal en werd er een verkiezing gehouden met muziek, drank en eten. Dit was zéér aangenaam voor zowel patiënten als personeel.

Na het carnavalfeest hebben we een therapie in de modules mogen geven, we hebben lang nagedacht over de activiteit, want het moest voor iedereen toegankelijk zijn ( er zijn verschillende pathologieën en beperkingen). Uiteindelijk hebben we gekozen om te “vissen”. We hebben met verschillende kosteloze materialen ons activiteit voorbereid, dit stemt immers overeen met de visie van ‘el camp’. Alleen duurde de uitvoering iets minder langs als de voorbereiding, een van de patiënten had immers de viskom omgegooid !! 😀 ( het was voor de therapeuten eerder een dweiltherapie), maar we hebben duidelijk gezien dat de patiënten er van hadden genoten!
IMG_1039
Alsof we na het werk nog niet genoeg van Carnaval hadden, stond er ook op kot een carnavalsfeest op ons te wachten. Gelukkig met minder Sangria als de vorige keer, de dag nadien moesten we immers terug paraat staan op het werk :D!
10378217_10206045773212508_8160491989885076403_n

De laatste dag van onze leuke en toch wel leerrijke stage sloten we af met een bezoek van onze stagecoördinator van onze universiteit. Hij kwam ons vertellen waar onze volgende stage was, waar we nu ook momenteel staan.

Onze nieuwe stage heet ‘La Caridad’ . Het is een privaat dagactiviteitencentrum voor ouderen personen die lijden aan dementie, ze spreken over 3 verschillende groepen. De eerste groep is ‘de preventiegroep’, de tweede groep zijn ‘de semivaliden’ en laatste groep zijn personen waarbij dementie al een ver stadium heeft bereikt. Wij staan in de middelste groep, waarin wij ons vooral bezig houden met het aanbieden van cognitieve oefeningen, oog-hand coördinatie, oriëntatie in tijd en ruimte en vrije tijd. Net zoals op onze vorige stage werden we ook hier goed onthaald. Het enige verschil is dat we nu geen mentor ter beschikking hebben die ook Engels spreekt, een hele uitdaging voor onze Spaanse skills dus! Gelukkig volgen we nog steeds onze intensieve cursus Spaans waardoor onze taal al een hele vooruitgang heeft geboekt. Het nadeel hieraan is wel dat we van 8u ‘smorgends tot 8u ’s avonds weg zijn, veel tijd voor slaap is er hier in Spanje dus niet…

Met deze hele boterham sluiten wij af voor deze week,
Vele groetjes uit het fantastische Spaanse land!

Besos, Anke y Lorie