Eerste week in ‘La Caridad’

Hier zijn we met een verslag van onze eerste week!

Zoals hieronder al te lezen stond werden we zeer goed onthaald op onze stageplaats.
Nu wat moeten we hier juist doen? In de voormiddag zitten alle patiënt in de grote zaal. Deze zaal is opgedeeld in 3 tafels (Rood, Blauw, Groen) waarbij elke tafel een bepaald cognitief niveau voorstelt. Rood zijn de patiënten met de beste cognitie, groen zijn zij met de slechte. Het niveau wordt bepaald aan de hand van de score op de MMSE die 6maandelijks bij de patiënten herhaald wordt. Per tafel heeft elke patiënt een activiteitenmapje met hierin een rekenschrift, schrijfschrift, tekenschrift, schrift met aandachtsoefeningen en een schrift met mandalas. Elke dag van de week wordt er aan een ander schriftje gewerkt, de ergotherapeut begeleid de patiënt die moeilijkheden hebben met het invullen van het schriftje. Nadien verplaatsen de patiënten zich per tafel naar de ergotherapeut, de fysiotherapeut of de mediazaal. Om het half uur wisselen ze van lokaal. Binnen het therapielokaal wordt er aan de algemene cognitieve functies gewerkt via een schriftje met allerlei oefeningen aangepast aan het niveau van de patiënt.

De laatste activiteit van de voormiddag speelt zich af in het mediazaaltje. Hier wordt de krant voorgelezen en wordt met de patiënt gediscussieerd over wat er zich afspeelt in de wereld. Nadien is het eindelijk tijd voor het middageten. Wij lunchen samen met de rest van het personeel in een apart zaaltje. Hier kwamen we een geheimzinnig verhaal te weten over het klooster. In het verleden zijn er immers verschillende zelfmoorden gepleegd (op meerdere gruwelijke wijzen), waardoor ze geloven dat er een soort van vloek over het klooster heerst. Hopen dus dat we geen geesten tegen het lijf lopen de komende weken :)!

In de namiddag kunnen ze even uitrusten in de mediazaal waar de TV wordt opgezet, of kunnen ze wat kletsen in de grote zaal. Nadien wordt er nog één laatste activiteit aangeboden door de ergotherapeut dat wisselt van dag tot dag. Het kan zijn dat er wordt gepraat over muziek, een boek wordt voorgelezen of een quiz wordt gehouden.

Bij deze hebben jullie nu een duidelijk beeld over hoe de oudjes, en dus ook wij, onze dag doorbrengen in ‘la Caridad’.

Vele groetjes van jullie favoriete Limbrugse chicas ;)!!