Hier zijn we weer,
met zeer goed weer
(overdag al een paar dagen 20 graden, zalig!)

Onze stage verloopt zeer vlot. Onze week is vrij gevariëerd, dinsdagnamiddag lopen we mee met de psycholoog. Hij biedt voornamelijk cognitieve oefeningen aan zoals figuur- achtergrond discriminatie, kort- en lang termijn geheugen …

Op woensdag voormiddag hebben we telkens teamoverleg, daarbij wordt elke patiënt overlopen. Bij dit teamoverleg zijn meestal 6 personen aanwezig: kinesiste, sociaal assistente, vepleegkundige, psycholoog en 3 ergotherapeuten.

Vorige week woensdag heeft een nieuwe patiënt zich aangemeld en hebben we de procedure mee gevolgd. De procedure verloopt als volgt: rondleiding door het centrum met uitleg van de sociaal assistente; daarna een MMSE, SET en depressieschaal afname door de ergotherapeut. Nadien komt iedereen samen om de voorgeschiedenis te noteren, waarbij de sociaal assistente de BARTHEL- test invult.

In het verleden hebben we de SET- Test nog nooit in de praktijk gezien, het is een test waarbij de patiënt zoveel mogelijk woorden van één categorie moet opnoemen binnen een minuut.

We hebben elke week een dag vrij, meestal nemen we de vrijdag. Vorig weekend zijn we naar de erasmus meeting in Barcelona gegaan, samen met verschillende mensen van de ESN- groep Zaragoza.Het was zéér plezant om andere mensen te ontmoeten van andere landen en verschillende culturele achtergronden! (Maar, maandag waren we uitgeteld 😉 )

Maandag op ons werk hebben we voor het eerst de krant voorgelezen onder begeleiding van een andere medestudent. Zij kan ons vaak uit de nood helpen. (haha!)

Dinsdag hebben we zelfstandig een therapie mogen geven. Het was voornamelijk gebaseerd op lang- en kort termijn geheugen. Eerst voornamelijk een doe oefening en daarna spreekwoorden.

Vandaag was het feest voor de patiënten, want morgen is het 5 maart een feestdag hier. Op die dag worden alle parken omgetoverd tot een feestparadijs, dit houdt dus ook in dat we een verlengd weekend hebben en lekker lang mogen genieten!

Zo, jullie zijn even bij!

Tot de volgende zitting,

bij ons gaat alles super goed,

de tijd vliegt!

Anke en Lorie