(Ex) change your life!

Hallo iedereen!

Hier zijn we weer, met ‘iets slechter’ weer. Vandaag en de volgende dagen zien er regenachtig uit, maar dit wil niet zeggen minder pret!

Onze stage verloopt nog steeds vlot, zoals gewoonlijk. We krijgen als maar meer verantwoordelijkheid. Dit wil zeggen dat we meer zelfstandig therapieën geven en belangrijke informatie mogen uitwisselen.

Onze mentor is aan het verder studeren, dit is zeer zwaar. Omdat ze dit combineert met voltijds werken. Ze is namelijk ook niet echt thuis in andere talen, dit maakt het nog moeilijker. Dus, deze week hebben we haar een handje geholpen met het opzoeken van artikels. De reviews moeten vooral gaan over het integreren van het MOHO model in de populatie van onze stageplaats (Gerontopsychiatrie).

Volgende week mogen we ‘normaal’ voor de eerste keer alleen de MMSE afnemen met personen van het centrum. Dit wordt om de 6 maanden herhaald, om de patiënten op te volgen. We zeggen normaal, want elke dag kan anders worden als verwacht. Hier zijn we immers al aan gewend, maar geen probleem dit is leuk! Dit maakt vooral het verschil met België, als het niet vandaag is is het morgen. Toch wordt alles met tijd en stond gedaan!

Dit weekend zijn we afgereisd naar Valencia, waar momenteel de laatste dagen van de Fallas bezig zijn. We zijn met meer als honderd erasmus studenten de stad gaan bezoeken.

Even ter inlichting:
Vanaf 15 maart tot en met 19 maart barst het feest pas echt los. Het is een week lang één groot feest. Overal in de stad vind je muziek optredens, dj’s, paella-kookwedstrijden op straat, veel drank, churros en héél véél vuurwerk. Verder zijn er in het weekend veel optochten met verschillende thema’s en deze worden afgesloten met mascletas en siervuurwerk.
– http://www.verrassendvalencia.nl/fallas.html

valencia
val

Tot de volgende!

Anke en Lorie.