Volgpatiënt Inez

Na een tijdje stage te hebben gelopen en wat informatie te hebben opgezocht over de medische diagnose van Inez haar volgkindje is er ons iets opgevallen.

Het gaat over een kindje met FAS (foetaal alcohol syndroom). Bij het opzoeken van de diagnose kwamen we regelmatig wetenschappelijke artikels tegen waarin een comorbiditeit is tussen FAS en ADHD. Dit maakte ons alerter tijdens de observaties. Hierdoor viel het ons op dat hij ook veel gemeen had met de symptomen van ADHD. Na dit te hebben besproken met onze mentor gaf ze aan dat er wel degelijk een overlapping is tussen beide aandoeningen. Het grote verschil tussen beide is, dat bij ADHD de problemen kunnen aangepakt worden mits voldoende therapie en dat bij FAS dit moeilijker verloopt. Aangezien de frontale lobus van het kind is aangetast en er hier geen herstel meer mogelijk is.

Met dit in ons achterhoofd hebben we de doelstellingen van het kind aangepast en specifieker gericht op zijn noden, zodat we ons niet meer enkel op de symptomen richten.