Ergotherapie buiten de comfortzone

Hallo allemaal

Dag 4 van de stage en we waren al vroeg uit de veren. Om 6u30 werden we ( met uitzondering van Mike) gewekt door onze wekker en waren om 7u30 al paraat om onze volgpatiënten te begeleiden bij het ontbijt. Daarna was het onze beurt om te ontbijten. Hierna werd de dag voortgezet met Shantala massage bij de allerkleinsten. De kinesitherapeut assisteerde ons tijdens het uitvoeren van manuele therapie van de onderste ledematen en introduceerde ons enkele Bobath technieken. Ook gaven we sensorische integratie therapie aan de iets grotere kinderen.

Deze namiddag was het aan ons om te laten zien wat we in onze mars hadden. Vertrekkende van het doel te observeren wat de mogelijkheden van onze volgpatiënten zijn op gebied van fijne motoriek, cognitie, fase van de psyhomotorische ontwikkeling van het kind, … besloten we om voorgetekende paaseieren te laten inkleuren met verschillend materiaal zoals wasco en stift.

Vanavond verliep het avondeten extra speciaal. Bij het binnengaan van de keuken constateerden we dat deze reeds in gebruik was. Na meer dan een uur wachten en enkele keren te gaan luisteren aan de deur, konden we gaan genieten van onze hardgekookte eitjes met mayonaise en basilicum.

Met een goed gevulde maag zijn we klaar voor de laatste dag van de werkweek en kijken we erg uit naar ons weekend waarin we gaan citytrippen in Wroclaw.

Vele groetjes

Lotte, Liselot en Mike

Hier zijn nog 2 sfeerbeelden van vandaag