De reis: vertrek en aankomst

‘The arrival’: 17/11

(bericht van gisteren)

Vandaag was een hele lange, vermoeiende maar zaaaalige dag vandaag!

Het begon allemaal met heel vroeg opstaan…
Omstreeks 3u vertrok ik met mijn bagage op mijn fiets naar het bushokje voor de flibcobus->Charleroi airport. Een van mijn vrienden was zo lief geweest om mee op te staan, samen te fietsen en mijn fiets mee terug te nemen om hem nadien veilig te parkeren 🙂

In het bushokje ontmoette ik een andere jonge vrouw uit het Midden-Oosten die onderweg was naar Boedapest. Ongeveer heel de busrit hebben we liggen praten en samen zochten we onze weg in Charleroi airport. Na de security check, scheidde onze wegen elkaar naar andere gates. Elkaar op de hoogte houdend van onze weg verder, ontmoette ik aan mijn gate een andere leuke persoon, half Kroatisch en half Italiaans. Met haar heb ik ook de hele wachttijd liggen praten, ze gaf me enorm veel tips rond bezichtigingen en cultuur in Zagreb. Helaas zaten we redelijk ver uit elkaar in de vlieger.

     

Na de vlucht en het afscheid van deze fijne persoonlijkheid, ben ik op een bus beland richting het centrum. Een andere sympathieke dame legde me er het systeem uit van openbaar vervoer in Kroatië en toonde me de weg naar de kiosk voor de tramtickets. Vanuit het centraal busstation nam ik de tram richting Dubrava en na nog een tijdje wandelen, arriveerde ik op mijn verblijfplek omstreeks 12h:)

Even opfrissen, iets eten, wat rusten en dan…

Bezoekje brengen aan Centar Silver!

Mijn mentor Sanja en haar collega Davor stonden me op te wachten in het centrum voor een eerste kennismaking en welkomst in de stad Zagreb.

Zo fijn daar, dat ik er stiekem al een therapie heb mee gevolgd 😉

   

Toen ik erachter kwam dat het morgen een feestdag zou zijn in Kroatië en daarom alle winkels gesloten zouden zijn, moest ik deze avond nog snel gaan.

Gelukkig kan ik deze lange dag nu toch afronden.

Tot snel, met meer avonturen 😉

Lotte

 

 

Aankomst in België:

Vandaag was het weer vroeg opstaan. Rond 3u in de ochtend had ik uiteindelijk een uber taxi kunnen regelen om me van de rand van Zagreb naar de luchthaven te brengen. Aangezien ik de nacht van zaterdag op zondag zou vertrekken, kon ik niet meer via tram en bus gaan. Ik had een week eerder een uber gereserveerd maar die was nog steeds niet bevestigd, waardoor ik naar alternatieven en back-ups ben gaan zoeken. Uiteindelijk heeft de buurman van degene waarvan ik de studio huurde mij naar de luchthaven gebracht rond 4u. Ik was ruim op tijd voor mijn vlucht, tegen mijn verwachtingen in :).

Ik zag er erg tegenop om te vertrekken… Het was zo fijn in Zagreb…

Dat was het dan… :/

Bedankt om te lezen, ik hoor het wel als er vragen zijn.

Lotte