Weekend in Zagreb

Vandaag: zaterdag

Het was weer, onverwacht, een avontuurlijke dag vol verassingen.

Gezien de feestdag hier in Kroatië, waren de meeste bezichtigingen in het centrum gesloten. Ik heb dan redelijk impulsief mijn plannen omgedraaid en naar de bergen vertrokken met de bus. Ik was het sowieso van plan maar ik dacht het eerder een andere dag te doen, aangezien ik het dan wat beter kon voorbereiden. Op google maps zag ik dat er aan een bushalte in de buurt van mijn verblijfplek een rechtstreekse bus was naar Trg Svetog Simuna, een gedeelte van de podsljeme-gebergten in Zagreb.

De buschauffeur echter, raadde me aan om nog verder te reizen naar Bidrovec, waar de bergen hoger en mooier zouden zijn.

Zo gezegd zo gedaan. De bushalte lag midden in een vallei vol mooie bergen. Het was er erg rustig, ik was bijna alleen met de natuur.

 

Ook werd meteen duidelijk dat het geen toeristische locatie was, aangezien er geen routes, pijlen, verwijzingen te vinden waren. het was zoals de buschauffeur zei: ‘Just going up and down’. Ik was onderweg mijn jas verloren, aangezien ik veel laagjes droeg en als een verwonderd kind de berg opliep. Het was me niet opgevallen maar ik dacht hem nog wel terug te vinden op de terugweg. Ik wou te graag naar de top gaan 🙂 Hoe hoger, hoe meer kleine wegen en des te moeilijker was het om dezelfde weg terug te proberen vinden. Op een andere weg belandt, kwam ik in een heel ander dorp uit. Mijn jas was ik wel voor goed kwijt, maar ik had er intussen wel iets anders gevonden in de plaats… 🙂 Op het pad ontmoette ik nog 2 mannen, die me veilig naar huis brachten met de wagen.

   

Zondag: bezoek aan ‘The Uppertown’ van Zagreb

Met redelijk wat spierpijn van de vorige dag vertrok ik moedig naar het centrum van de stad om het historisch gedeelte te gaan bezichtigen.

Het was best koud buiten toen ik vertrok. Na 25 min wandelen en 17min tram kwam ik aan in Trg J. Jelacica. De stad was prachtig, er was bijna geen volk!