Cześć lezers!

Maandag startte de werkweek zoals gewoonlijk. Wout was ziek dus bleef een dagje in bed zodat hij de kinderen niet ziek kon maken. We kregen verdere uitleg over onze volgpatiënten en bachelorproef dat we zullen uitwerken hier in Jaszkotle. Het doel is om een stimulatiebox te maken met speelgoed en materialen in, zodat vrijwilligers en studenten met de kinderen kunnen spelen op momenten dat ze in hun bedjes zitten maar niet slapen. Momenteel is er al veel materiaal maar het wordt nog niet op deze manier gebruikt. We merken dit zelf ook al we iets bij de kinderen in bed leggen zoals een knuffel, rammelaar, etc. dat het vaak terug verdwijnt. Een uitdaging verzekerd!

Dinsdag namen we terug enkele kinderen apart. We verfden, werkten met plasticine en lieten de kinderen kleuren. Van alle flessen die we in de voorbije week verzamelden, maakten we een sensorisch bowlingspel. Elke fles vulden we met verschillende materialen. Dit zullen we volgende week met enkele kinderen uittesten.

Woensdag stonden we op en al snel bleek het een zonnige dag te worden. Daarom bezochten we in de voormiddag de speeltuin met enkele kinderen. De kinderen komen niet vaak buiten, dus voor hen was dit de max. In de namiddag namen we de kleinere kinderen mee voor een wandeling. Nadien namen we de bus richting Wroclaw en starten we ons weekend. Na een klein hapje te eten, haastten we ons naar de polskibus (die zich goed wist te verstoppen) die ons naar Krakau bracht. Nu gaan we een verlengd weekend in.