We love Krakow

Liefste lezers,

Aangekomen in Krakau waren we meteen verwonderd door het mooie sneeuwparadijs. We bezochten de grote markt en dronken nog iets op een verwarmd terras dat je over de hele markt terugvindt. Daarna kropen we in ons bedje om eindelijk eens uit te slapen. Al werden we toch vroeg wakker, gelukkig werden we beloond met een mooi uitzicht vanuit onze kamer, we hadden zicht op het park rondom het centrum van Krakau. Op Tripadvisor vonden we een ‘het Gossip cafe’ om heerlijk te ontbijten.
Nadien was het tijd voor een beetje cultuur, we bezochten de Wawel Hill (lees: Vavel) met onder andere de Wawel Cathedral en het Wawel Castle. Het sneeuwtapijt en de vuurspuwende draak gaven een sprookjesachtige touch aan de bezienswaardigheden.

Onze volgende stop op het plannetje was de Joodse wijk met als vervolg het Schindler’s list museum. We hadden er een stevige wandeling opzitten, dus besloten we om de tram terug naar het centrum te nemen. In het midden van het marktplein staat de Lakenhal, langs beide kanten in de hal zijn er kraampjes met de leukste souvenirs van Krakau. We hebben meteen onze voorraad ingeslaan! Nadien brachten we een bezoekje aan het Hard Rock Café waar Wout koos voor een zeer vrouwelijke cocktail! Na een hele dag op pad te zijn, was het tijd voor pizza! Het was een gezellige dag maar we waren moe en voldaan, dus keken we nog een filmpje op onze hotelkamer.

Poging 2 om uit te slapen was wel gelukt, we gingen brunchen en waren klaar voor onze tweede dag. We besloten om toch te gaan shoppen in het Hard Rock Café en bezochten nog enkele bezienswaardigheden zoals: Florian gate, Barbarian, Maria kathedraal. Toevallig ontdekten we een lokaal overdekt marktje met verse groenten, fruit, vlees,…

Zaterdag trokken Wout en Yentl naar Auschwitz en Birkenau, zondag ging Lotte met haar moeke en zus naar daar. We waren onder de indruk van de kampen, gebouwen en het verhaal dat de gids er rond vertelde. Het was zeker de moeite waard om hier naartoe te komen en even stil te staan bij alles wat gebeurd is.

Ik gaf een rondleiding aan mijn moeke en zus in Krakau, terwijl Yentl en Wout de Polskibus terug naar Wroclaw namen. Maandagavond eindigde het Krakau-avontuur voor ons allemaal.

Dobranoc
xxx