Toen waren we terug met vier…

Hallo lieve lezers!

Deze week gingen we weer volop aan de slag. Door het mooie weer konden we naar buiten gaan met de kinderen. Door het gebruik van een gigantische koets waar 4 kinderen in een keer in kunnen, konden we meteen een hele hoop kindjes gelukkig maken met wat gezonde buitenlucht. Je voelt dat de lente er aan komt. Ondanks het aanwezige zonnetje kleedden we de kinderen warm aan met jas, sjaal, wanten en muts want zo warm was het nu ook nog niet.

Het was ook hoog tijd om de laatste kerst/winterversieringen op te bergen. Samen met de kinderen maakte we enkele paasdecoraties om omhoog te hangen op het prikbord in het therapielokaal. Dingen die de kinderen zelf maken zie je niet vaak ophangen. De kinderen vonden het zeer leuk om ook hun eigen creaties ten toon te stellen aan andere kinderen en verzorgsters.

Daarnaast gingen we ook snoezelen met enkele kinderen. Snoezelen is ontspannen in een ruimte waarin voorwerpen, beelden, kleuren, geuren en geluiden de zintuigen aangenaam prikkelen. Ook voor ons is dit even een momentje om te ontspannen.

Zaterdag wachtten we Coline en Yasmine op aan de luchthaven. Zij zullen ons tijdens de laatste weken vergezellen. Na ons vertrek blijven ze nog een weekje langer. Ook Lotte haar vriend kwam op bezoek. Terwijl Lotte haar vriend rondleidde, gaf Yentl Yasmine en Coline een kleine rondleiding in Wroclaw. We bezochten de kathedraal waar toevallig een mis aan de gang was. Het was helemaal anders dan in België naar de mis gaan. Een muziekgroep met gitaren, keyboard, drums, … en zangers brachten de kerk in een moderne sfeer. Ook een pastoor of priester zagen we niet aan het werk. De mensen zongen de liedjes mee en er was een aangename sfeer. Zaterdagavond gingen we met zen allen eten in een lekker Italiaans restaurantje en sloten we de avond af met een drankje in de Bierhalle.

Zondag trokken Yentl, Yasmine en Coline verder de stad in. Blijkbaar is er een nieuwe wet in Polen waardoor de winkels niet langer open zijn op zondagen. Dus het plan voor een shopnamiddagje viel in het water. We liepen dus verder in het stadsgedeelte rond waar het heel druk was door het goede weer. Ook het toerisme in Wroclaw lijkt te stijgen naarmate de weken vorderen. In de namiddag stopten we nog op het Food Truck Festival voor een lekkere snack en trokken dan naar de instelling. Na een korte rondleiding en een goede maaltijd, kropen we allemaal in ons bedje.

Lotte en Jens bezochten zondagmiddag de instelling in Jaszkotle, de kindjes waren blij met het bezoek! Nadien trokken we ook naar het hippe Food Truck Festival om vervolgens de dag af te sluiten met een etentje op de grote markt.

Nog twee weken hard werken en dan zit ons avontuur er al op. Wat is het al snel gegaan!

Tot de volgende!