Laguna Humantay

In ons derde weekend hier in Peru besloten we om de natuur te gaan verkennen: Laguna Humantay (4200 meter). Humantay is een berg in de bekende Salkantay trek. Het meer, aan de voet van de berg, wordt gevormd door het smeltende ijs van de berg Humantay. Hierdoor krijg het meer zijn prachtige kleuren.
Met twee vriendinnen vertrokken we zaterdagochtend met de taxi richting Salkantay. Bewust kozen we ervoor om niet met een tour te gaan, om de toeristen te ontlopen (spoiler alert: het is gelukt). We moesten ’s ochtends maar 3 kwartier wachten op onze taxi wat heel goed meevalt in Peruvian time! 😉 De autorit naar het meer was absoluut prachtig. Maar zoals elke rit in Peru, niet altijd even comfortabel! Onze taxi chauffeur reed ook met zijn gewone auto op wegen waar je normaal met een 4×4 hoort te rijden, allemaal normaal hier in Peru!
To play this video, view this post from your live site.
Na een rit van ongeveer 4 uur komen we aan in Soraypampa (het eerste kamp van de Salkantay trail). We merken meteen dat het wat kouder was dan in de stad. We zagen al enkele besneeuwde bergtoppen en watervallen. We stapten naar boven onder begeleiding van onze taxi-chauffeur, die het meer ook eens wou zien! We begonnen vastberaden aan een klim van 2 uur. Dat duurde helaas niet lang, de hoogte speelde ons parten. Ademhalen werd heel moeilijk, ons hart bonsde enorm snel en na 15 meter was een pauze’tje meer dan welkom. Maar we sleurden elkaar erdoor en het was het meer dan waard.
De weg naar boven is zo een 70% stijgen en dat is echt afzien op een hoogte van 4000 meter. Je kon ook het paard naar boven nemen, maar we gaven niet op en stapten (langs de paardenstront) helemaal zelf naar boven! Bovendien begon het ook nog eens heel hard te regenen, alles was heel glad.
Maar dan… Toen we het meer zagen was onze dag goed! Picknick gegeten aan het meer terwijl de toeristen langzaamaan verdwenen en het zonnetje erdoor kwam. Heel het meer voor ons alleen, dat was gewoon ZA-LIG! Samen met onze twee vriendinnen en de taxi chauffeur verkende we de omgeving en namen uiteraard voldoende foto’s.
De natuur hier in Peru is zo prachtig, onze weekends zijn gevuld met natuur en het verkennen van de prachtige regio rondom Cusco. Het was een prachtige dag en een avontuur (en wandeling) om nooit meer te vergeten.
 
Post Scriptum: volgende keer nemen we heel misschien wel het paard!
 
Hasta pronto,
Maya y Soetkin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *