El valle segrado de los Incas

Ons vierde weekend in Cuzco stond in het teken van de Inca cultuur! We boekten een tour naar de heilige vallei. Dit is een vallei in het Peruviaanse Andes gebergte dichtbij de Inca hoofdstad, en onze thuis, Cuzco! De vallei bevat velen Inca ruïnes, traditionele dorpjes, prachtige natuur… etc.
 
We namen een tour met de volgende stops: Chinchero, Moray, Salinares de Maras (zoutmijnen), Urubamba, Ollantaytambo en Pisac. Een volgeboekte dag dus! Om 06:30 (in de realiteit maar om 07:15) werden we opgepikt in het centrum van Cuzco. We deden de tour samen met 15 anderen. We maakten direct kennis met onze mede-reizigers!
 
De Heilige Vallei is super toeristisch, dit wisten we ook op voorhand. Een tour is de goedkoopste en gemakkelijkste optie. Je kan alle hoogtepunten zien op slechts 1 dag. Ook is het middageten en een gids in de prijs inbegrepen. Wij betaalden 50 soles (€13,30), wat 20 soles minder dan al de rest in onze bus hehe (onderhandelen is een MUST hier in Cuzco).
 
Het was een dag vol geschiedenis en cultuur. Zeker de moeite waard. We kunnen wel zeggen dat we niet de grootste fans zijn van een ’tour’. We voelden ons enorm opgejaagd en onze tour gids was verschrikkelijk. MAAR uiteindelijk was het goed voor hetgeen dat we betaald hadden. De heilige vallei is ook werkelijk prachtig. Je bent er de hele tijd omringd door de bergen en aan elke plek hangt er een historisch verhaal vast. Hieronder wat foto’s. Op de foto’s kan je ook mooi zien hoe het regenseizoen eruitziet: de ene moment zon en de andere moment regen… ENJOY!
 
BTW: De ruïnes van Ollantaytambo hadden wij al een andere keer bezocht. Om toch iets leuks te doen besloten we voor de eerste keer mee te rijden met een moto-taxi AKA tuktuk! Tot opeens de chauffeur vroeg of we ook eens wouden rijden. Zo dus, we hebben zelf met een tuktuk gereden #bucketlistmaterial jiha!
Hasta pronto,
Maya y Soetkin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *