We zijn over de helft!

Onze vierde stageweek zit er weer op! De tijd vliegt hier. Er is weer van alles en nog wat gebeurd.
We zijn verhuisd:
Eerst en vooral moesten we afscheid nemen van onze lieve gastmama. Wij zijn verhuisd naar een appartement. Dit appartement delen we samen met een meisje uit Nederland, Bente, die hier ook stage loopt als vroedkundige. Het was moeilijk om afscheid te nemen van onze gastmama, maar gelukkig heeft ze hier naast ons appartement een cafeetje waar we op tijd eens een stukje taart kunnen gaan eten en dat natuurlijk met de nodige koffieklets! Maar niet enkel getreurd want we vonden het ook wel superfijn om eens zelf te kunnen koken. Het eerste dat we kookten: SPAGHETTI natuurlijk! Ook is het superfijn om zoveel nieuwe mensen te leren kennen.
Stage:
De stage dagen vlogen goed vooruit deze week. We blijven ons vast therapieschema volgen en vullen de dode momenten op door veel gehospitaliseerde kindjes therapie te geven. We leren veel bij van elkaar en proberen veel nieuwe dingen uit. De kindjes zijn altijd heel enthousiast wanneer we ze gaan halen voor therapie, dus dat is alvast een goed teken. Dinsdag was het weer tijd voor een groepsactiviteit en omdat het zo een mooi weer was besloten we ze buiten te doen. We bouwde in het gras een parcours met onderweg verschillende stops voor de grove motoriek in de armen te oefen. De kindjes vonden het zalig om de activiteit buiten te doen. We probeerde elk kindje iets te laten doen. Het was een zeer fijne voormiddag, zowel voor ons als voor de kindjes! De kindjes hebben hier één voor één weer onze harten gestolen!
Einde van de Spaanse lessen:
Na 5 weken Spaanse les, hebben we alle grammatica gezien en spreken we al een flink stukje Spaans. Nu is het een kwestie van veel oefenen en de grammatica gebruiken natuurlijk! We hebben de laatste 4 weken semi-individuele les gehad van Hans. We hebben 4 fijne weken gehad, maar we zijn ook wel opgelucht dat de lessen erop zitten. Nu hebben we wat meer tijd na onze stage en kunnen we terug wat bijbenen om onze stageverslagen in orde te krijgen.
Weekend:
Op het einde van de week stapten we donderdagavond op de nachtbus richting Arequipa samen met 2 vriendinnen. Na 11 uur rijden kwamen we aan in het prachtige Arequipa. De zon scheen, de stad sliep nog en er was enkel en alleen rust. Wij hebben hier genoten van een rustig ontbijtje in het zonnetje. Hierna zijn we de stad wat gaan verkennen op een tourbus, hierdoor hebben we ook een heel arm stuk gezien van Arequipa, wat niet slecht is om eens te beseffen hoeveel armoede er is in Peru. In de namiddag was het gedaan met de zon en overtrok de lucht met wolken waardoor we helaas ook de vulkanen van Arequipa niet kunnen spotten hebben. Het was wel heel fijn om zo tot rust te komen. De volgende dag trokken we naar het strand. Het was een enorm druk strand met heel veel locals. We waren de enige toeristen en hadden hierdoor heel wat beziens. Enkele kindjes waren erg onder de indruk van onze huidkleur en wouden graag met ons spelen. We hebben hier in de koude Pacifische Oceaan gezwommen (waar er echt heel wilde golven zijn) en gewoon even genoten van in het zonnetje te liggen. In de terugweg hebben we wegens file 4 uur in het busje gezeten. Om dan meteen terug op de nachtbus te stappen terug richting Cuzco. Heel vermoeiend weekend.
Vandaag (zondag) is het hier carnaval en gaan we eens een kijkje nemen hoe ze carnaval in Cuzco vieren.
 
Hasta pronto,
Maya y Soetkin

Eén gedachte over “We zijn over de helft!

  1. Dag Maya & Soetkin,
    Het is de 2de keer dat ik jullie blog lees , wat een super interessante stage kunnen jullie ervaren ! Zoveel mooie en leuke foto’s..
    Ook al is jullie mentor niet de meest gedreven persoon , ik voel wel dat dit helemaal anders is bij jullie. Bijleren, ervaringen opdoen en merken dat het niet overal zo goed loopt als in België , maar ja daarom gaan jullie ook naar Peru. Ik denk dat je ondertussen ook het land en de mensen leert kennen en supersnel de Spaanse taal onder de knie krijgt. ?? Top!
    Ik leer ook Spaans , maar dat is niet zo evident .. hoor. Maar ja jullie hadden intensieve lessen , terwijl wij ééns in de week les krijgen (wel 3 uur) Hoe dan ook , ik wens jullie nog heel veel leuke (minder leuke) ervaringen , heel veel werklust en super veel cultuur in het verre Peru. Hou jullie goed en tot volgende …
    (ik ben benieuwd hoe Carnaval daar gevierd wordt)
    groetjes
    Lydia Merens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *