Puffen en zweten…

Na een warme week was het ook een zeer warm weekend. Temperaturen tot 38 graden… Het was vrij onmogelijk om het huis te verlaten en buiten rond te lopen. Daarom bleef ik zaterdag de hele dag binnen en werkte ik aan mijn stagerapportering. Michelle (mijn gastmama) vertelde me dat er brand was uitgebroken in Wilsons Promontory en iedereen moest het schiereiland verlaten. Het is een beetje eng te denken dat ik er het weekend ervoor nog zorgeloos rondliep en genoot van de mooie natuur die nu in lichterlaaie stond. Wilsons Prom ligt op ongeveer 100 km van mijn gastgezin, maar toch was de rook tot hier te zien en de zon was helemaal oranje!

Zondag was het ‘maar’ 34 graden en hebben we ons naar buiten begeven. Er was een soort van evenement om de Bass Coast, het gebied waar ik verblijf, te promoten. Tal van natuurparken stonden opengesteld voor inwoners van de Bass Coast. Er moest geen toegang betaald worden en we konden genieten van enkele mooie plaatsen op Philip Island. Ik heb braaf gezwegen en de mevrouw achter de kassa ging ervan uit dat ik lid van de familie was. Ik kon dus ook gratis toegang verkrijgen! We bezochten Churchill Island, Bokrijk op z’n Australsich. Koala nature park  en de Seal rocks. We zagen geen zeehonden, maar wel pinguïns. Op de heuvel werden kleine kotjes gemaakt waar de pinguïns kunnen schuilen voor de warmte.

Na een warme, maar vermoeiende dag zijn we weer thuis waar we kunnen genieten van de airco! Wat een verademing. Ik ben helemaal klaar om week 5 aan te gaan.