Week 7

Week 7 begon heel goed. Maandagmorgen om 8u30 meteen sessie met mijn volgcliëntje. Een heel interessante sessie waarbij ik verrast werd door het zelfvertrouwen van het kind. Eén van de grote doelen is het vragen om hulp en het gebruiken van een sterke, luide stem. Dit deed hij gedurende de hele sessie goed. Ook de opdrachten waarbij we werkten aan fijne en grove motoriek verliepen heel vlot. Dit was mijn laatste individuele sessie met mijn volgcliëntje. Ik moest nog geen afscheid nemen want hij volgt ook de social exploreres sessies op maandagavond.

Hierna hadden we een sessie met een meisje met het syndroom van Down waarmee we kloklezen. Om het aantrekkelijk te maken voor haar koppelen we elke uur die we lazen op de klok met een ‘ontmoeting met een celeb’. Het meisje was zo enthousiast en grappig dat ook wij er gelukkig van werden! Daarna was het tijd voor een sessie met het jongste cliëntje. Deze sessies vragen veel energie omdat hij vaak moet opgepakt worden en ook moet worden tegengehouden als hij de kamer wil verlaten. Toch waren deze sessies heel leuk voor mij omdat het kindje een connectie opbouwde met mij naargelang de sessies vorderden en hij dit met (bijna) niemand anders doet. Om 16u was het dan tijd voor mijn laatste social explorers sessie met de maandaggroep. Deze groep is heel leuk en de kindjes doen altijd heel goed mee. Ik nam afscheid van mijn volgcliëntje aangezien ik volgende maandag niet moet werken. Dit was het moment waarop ik echt besefte hoe snel deze stage is voorbij gevlogen! Volgende week is het mijn laatste week hier…

Dinsdag was het weer tijd voor de wekelijkse afspraak met de mental health cliënt en twee kindjes. Deze sessies verliepen gelijkaardig aan voorgaande sessies. ’s Avonds was het tijd voor de tweede social explorers sessie van de week. Deze groep is wat uitdagender dan deze van maandag.. Deze groep bestaat uit vier kinderen waarvan er drie oppositioneel gedrag vertonen. Eén van de cliënten was afwezig, wat voor een rustigere sessie zorgde. Toch was het niet makkelijk. Ik spendeerde de helft van de sessie één van de kinderen te proberen overtuigen om binnen de poort van de praktijk te blijven en deel te nemen aan de sessie. Uiteindelijk is het me toch gelukt haar binnen te krijgen en haar te doen deelnemen aan de sessie. Woensdag en donderdag waren heel rustig met in totaal maar drie cliënten. De rest van de dag spendeerde ik aan het schrijven van verslagen en het afwerken van mijn stageverslag. Ik kan de laatste stageweek beginnen met een afgewerkte rapportage en vol goede moed om de cliëntjes een laatste keer het beste van mezelf te laten zien!

Neem zeker in de loop van de week een kijkje op mijn blog om mijn avonturen van het weekend te bekijken! Vrijdag stond een bezoek aan het Philip Island wildlife centre gepland en dit was een heel avontuur!