Laatste weekend op mijn eentje

Dit laatste weekend hier in Wonthaggi was er eentje van vier dagen! Vrijdag was het heel mooi weer en ging ik met de bus naar Philip Island. Dit was een heel avontuur! Aangezien de haltes hier geen namen hebben, wist ik niet waar ik moest afstappen… ik vroeg de heel lieve buschauffeur me een seintje te geven wanneer ik moest afstappen. Uiteindelijk kwamen we aan een halte en stapte iedereen af. Dit bleek de eindhalte te zijn… ik stapte naar de chauffeur en zijn gezicht gaf aan dat hij door had dat hij mij vergeten was. Hij voelde zich zo schuldig en bracht me naar het wildlife park dat ik ging bezoeken! Van een service gesproken 🙂  Dit is één van de weinige parken waar de kangoeroe’s vrij rondlopen en waar je wallabies, grijze en rode kangoeroe’s kan eten geven en aaien. Eén van de beste momenten van mijn vrije dagen tijdens stage!

Hierna had ik het naar Cowes te gaan. Een klein stadje vlakbij het strand. Ik vroeg de mevrouw in het wildlife park of ze mij kon helpen met het vinden van de bus… Jammer genoeg had ze mij het nieuws te melden dat de volgende bus pas binnen twee uur langskwam. Ze raadde me aan te voet te gaan. Aangezien ik geen zin had om twee uur te verspillen heb ik dit dan maar gedaan. Vol goede moed stapte ik 40 minuten in de bloedhete zon, maar ik kwam aan in Cowes en trakteerde mezelf op een lekker ijsje aan het strand! Daarna nam ik de bus naar huis en genoot ik van een rustige avond.

Zaterdag was het heel slecht weer, regen en veel wind… Ik besloot mijn valies al een beetje te pakken en mijn kleren te wassen. Dit was een goed idee, niet enkel om mijn dag te vullen, maar ook omdat ik tijdens de week niet veel tijd heb ’s avonds. Zondag was het opnieuw een mooie, warme dag. Ik ging samen met Soetkin en haar gezin naar een gezellig marktje: Kongwak market! Een klein marktje met plantjes, tweedehandsspullen, lekker eten en een beetje muziek. Daarna reden we door naar Loch, een klein dorpje wat verderop. We slenterden wat rond en namen een kijkje in de winkeltjes. Maandag was het weer slecht weer en bleef ik gewoon thuis. Ik werkte wat voorbereidingen af en maakt me klaar voor mijn laatste, eerste dag van de week van deze buitenlandse stage. Deze begint meteen al met mijn eindevaluatie! Fingers crossed…