Uitstapje Wilsons Promontory

Dit weekend was mijn gastgezin nog steeds op vakantie. Soetkin had me beloofd me ergens mee naartoe te nemen om mijn verjaardag nog wat te vieren. Dit weekend was dus het perfecte moment om dat te doen! Soetkin en haar dochter namen me mee naar Wilsons Promontory national park. Dit is een heel groot beschermd natuurgebied waar je verschillende wandelingen kan gaan doen, kan genieten aan de rivier of aan de zee.

De eerste stop die we maakten, was aan de Millers landing trail. Dit is een wandeling van ongeveer een uurtje naar een strand waar er heel veel mangroven te zien zijn. Aangezien het laagtij was konden we heel ver zeewaarts lopen en konden we de mangroven van dichtbij bekijken. Verder waren er ook nog heel veel zwarte ganzen te zien op het water, ibissen en nog heel wat andere vogels. Het leukste aan de hele wandeling was dat we niet één, niet twee, maar DRIE wallabies zijn tegengekomen onderweg! Na het zien van de eerste wallaby zei Soetkin dat ik heel veel geluk had dat ik een wallaby te zien kreeg en niet veel later kwamen we er nog eentje tegen. Deze was heel rustig en bleef heel lang zitten. Daardoor kon ik heel wat foto’s en filmpjes maken. Mijn dag kon dus al niet meer stuk!

   

Na deze stevige wandeling in de zon hadden we wat energie nodig en gingen we lunchen. Toen onze batterijen weer helemaal opgeladen waren, trokken we verder en toonde Soetkin me de Tidal River en een strandje dat Norman beach heet. We staken onze voeten even in het water, maar ik vond dit toch een beetje koud. Er kwam ook wat wind opsteken en aangezien deze zuiderse wind van Antarctica komt, kan je je wel voorstellen dat dit een ieniemienie beetje koud aanvoelde. We zetten onze toch verder na een lekker ijsje en verkenden Squeaky Beach. Dit is een strand dat grappige geluidjes maakt wanneer je erop stapt of loopt. Jammer genoeg kwamen er een paar grijze wolken tevoorschijn en besloten we onze uitstap af te sluiten. Voor we naar huis reden, maakten we nog een kleine tussenstop aan de Liptrap lighttower. Daar zagen we een mooie zonsondergang en picnicten we in de auto. Na een zware dag kwam ik moe maar voldaan weer thuis aan.

Ook zondag was het heel mooi weer en stelde Soetkin me voor dat ze mij thuis oppikte zodat ik mee kon naar het strand. Ik heb me eraan gewaagd gaan zwemmen in de zee. Het water was koud, maar ik ben er toch tot mijn middel ingegaan! Daarna heb ik de kustlijn wat afgewandeld en genoten van het mooie weer.

Dit weekend heeft ervoor gezorgd dat ik weer helemaal klaar ben om de komende week aan te gaan vol energie!