San Siro Stadium

Vandaag zijn we na ons bezoek aan de universiteit het San Siro Stadium gaan bezoeken. Het stadium is de thuisbasis van voetbalclub AC Milan en FC Internazionale Milano en behoort tot de grootste van Europa. De officiële naam van het stadium is Giuseppe Meazza vernoemd naar de speler Meazza die in de jaren 30 grootse successen behaalde voor Internazionale Milano. Het stadium biedt plaats aan 85 000 supporters.

Milaan_San-Siro-stadion

Wanneer we toekwamen bij het stadium merkten we hoe immens groot dit was, je hebt er verschillende ingangen om binnen te gaan. Bij het binnengaan merkten we dat het stadium volledig in het teken stond van AC Milaan, dit omdat er morgen een match gepland staat tegen Lazio.

 

Verder doorgelopen in de gang kwamen we aan bij de kleedkamer van AC Milaan en FC Internazionale. Beide hebben hun kleedkamer in de kleuren van de club. Voor het binnengaan van de kleedkamer van FC Inter merkten we in de gang op de muren stickers van de belangrijkste spelers in de geschiedenis op.

Daarna kwamen we terecht in de spelerstunnel, op het einde stonden hier borden van de club AC Milan. Bij het uitkomen van de tunnel kwamen we op het terrein zelf uit. Op het terrein zelf mochten we niet komen maar er wel rond en in de tribune.

Afsluiten deden we in de shop, jammer genoeg liet onze portefeuille het niet toe om een souvenir mee te nemen.