Navigli

Vandaag haalden we de toerist in onszelf naar boven. We vertrokken richting de wijk Navigli. Deze vroegere havenbuurt is intussen omgetoverd tot een gezellige, kleurrijke wijk, met allerlei bars en restaurants. Vroeger liepen er vijf verschillende kanalen door deze wijk, naar het ontwerp van Leonardo Da Vinci. Daar blijven er nu nog twee van over: Naviglio Grande en Naviglio Pavese. Vroeger bedoeld voor grote scheepvaart, nu zijn het gezellige grachten. Bij het doorlopen van deze wijk merkten we heel veel kunstenaars op.

We bezochten deze wijk niet zomaar. Er vond deze week namelijk een expo plaats: de design beurs. Daar vonden we een paar leuke, maar vooral onbetaalbare dingetjes voor als we later alleen gaan wonen. We ontdekten ook dat hier heel veel bloemenwinkels zijn, en we wisten tot nu toe ook nog niet half hoe veel soorten cactussen er eigenlijk bestaan. We zijn ook helemaal verliefd op blauwe orchideeën.

Na ons korte bezoek aan de designbeurs, hadden we afgesproken met Kristina, om een lekkere gelati te gaan eten. Kristina is een Belgische vrouw, die 30 jaar geleden voor haar werk verhuisd is naar Milaan. We leerde haar kennen, via een zeer wanhopige facebookoproep, in de hoop instellingen in Milaan te vinden. Kristina heeft ons de afgelopen maanden heel hard geholpen in onze zoektocht. En dan vooral met telefoontjes. We wouden haar dan ook absoluut ontmoeten tijdens onze reis, om haar te bedanken met een speciale attentie (1 kilo Belgische chocolade).

Aangezien we graag zoals de echte Italianen wouden doen, hebben we nadien een aperitivo gedronken langs het kanaal, samen met een hapje. Ondertussen bedachten we de wijsheden voor vandaag:

  1. In de lift moet je altijd eerst wachten tot iedereen erin staat, en dan pas op de knopjes duwen. Hij gaat namelijk enkel naar het verdiep dat als eerste gekozen werd. (Sorry buurman, dat je weer naar beneden moest lopen.)
  2. Na een tijdje vind je de weg ook wel zonder google maps (applausje voor ons!)
  3. Denk nooit ‘Ik volg de mensenmassa voor de goede weg’, want ze lopen uiteindelijk toch in beide richtingen.
  4. Vertrek goed op voorhand, want op een voetgangersbrug kan het fille zijn.
  5. Denk niet dan je de Milanezen kan nadoen in het verkeer. (Lees: wij hadden daarstraks een bijna-doodervaring.)

Ciao!