Scopri il piacere della moda milanese

Omdat het vandaag regende, hebben we er een rustige dag van gemaakt. We vertrokken net voor de middag naar het centrum van Milaan. Dat deden we met de bus, in de juiste richting deze keer. We zijn ondertussen gescheiden van google maps, dat was eerder een haat-liefde verhouding. Na ons verschillende keren fout te hebben gestuurd, waren we het beu en vroegen we de scheiding aan. Onze nieuwe liefde heet ‘Moovit’. Op deze app kunnen we blind vertrouwen, een nieuw huwelijk kwam tot stand.

Eenmaal aangekomen in het centrum, dompelden we ons helemaal onder in de cultuur van deze modestad, door te gaan shoppen. We begonnen bij de Corso Buenos Aires. Dit is de langste winkelstraat van Milaan, met maar liefst 1,6 km shopplezier. Hier vind je de betaalbare winkels en grote ketens, voor elk wat wils.

Na een tussenstop bij de Burgerking (om eens wat anders te eten dan pasta), hebben we het tweede deel van deze winkelstraat ontdekt. Nadien namen we de metro naar de Duomo. Het originele plan was om deze te gaan bezoeken, en het dak te beklimmen, om daar van het mooie uitzicht te genieten. Helaas was het nog altijd aan het regenen, dus stelden we dit plan uit naar morgen. In de plaats gingen we verder shoppen. Helaas liet onze bankkaart het niet toe om in deze wijk een aankoop te doen, het werd dus window shoppen. De winkel die ons het meeste bij zal blijven is de enorme Apple store. Alleen al de buitenkant is al de moeite waard, en de winkel alleen al is het waard om een trip naar Milaan te plannen. We hebben nog nooit in ons leven zo veel Iphones bij elkaar gezien.

Eenmaal we rond waren op de Corso Vittorio Emanuele 2, en in het indrukwekkende warenhuis Rinascente keerden we terug naar ons appartement. Daar genoten we van een heerlijke zelfgemaakte pasta. We proberen namelijk zo veel mogelijk zelf te koken, om de kostprijs van onze week Milaan zo laag mogelijk te houden. Elke dag gaan eten zou namelijk hoog kunnen oplopen in prijs.

Om af te sluiten willen we jullie ook vandaag weer wat levenswijsheden meegeven:

  1. In Milaan hebben de mensen de gewoonte om met Pasen een groot paasei te kopen. Dat delen ze dan als dessert met de hele familie of met vrienden.
  2. Neem een zak mee die tegen de regen kan. Of een vriendin die een zak heeft die tegen regen kan.
  3. Wij spreken van palmtakjes. Hier delen ze op Palmzondag eerder halve bomen uit.
  4. Als je schoenen kapot zijn, koop dan gewoon nieuwe, je hebt toch plaats in je valies.
  5. Wij raden onze buren aan om de kinderkamer geluidsdicht te maken. (Lees: wij hebben hier nog nooit een wekker nodig gehad.)

Hieronder kunnen jullie nog enkele foto’s van vandaag bekijken. Fijne avond nog!