Duomo di Milano

Vandaag is onze laatste volledige dag in Milaan. Om die goed te starten begonnen we met een typisch Italiaans ontbijt, in een gezellig restaurantje vlak bij de Duomo. Zo een Italiaans ontbijt bestaat uit een espresso (een hele kleine koffie), en een brioche, wat eigenlijk gewoon een ander woord is voor een croissant. Nadat onze maag gevuld was, liepen we door de Galerij Victor-Emmanuel 2. Hier vind je de meest luxueuze winkels, zoals die van Chanel, Gucci, Prada,… Maar de galerij is vooral de moeite waard door zijn grote glazen koepel in het midden van het dak.

Via de galerij kwamen we terecht op de Piazza del Duomo. Hier genoten we naast het mooie uitzicht op de Duomo en de gebouwen er rond ook van het prachtige weer. Daarna bezochten we de Duomo zelf. Dit is de grootste rooms-katholieke kathedraal van Italiƫ, en zelfs van de wereld. Ze werd gebouwd tussen 1368 en 1950. Daarna startte men met restauraties. Dat zagen wij nu ook, de achterkant van de Duomo stond namelijk vol met stellingen.

Ons bezoek aan de Duomo begon op het dak. Of beter: in de file voor de lift om naar het dak te gaan. Na een klein uurtje file doen konden we eindelijk naar boven. Hier genoten we van een prachtig uitzicht over de stad. Het was een heel bijzondere ervaring om over het dak van een kathedraal te kunnen lopen. Je loopt namelijk echt over de dakpannen van het schuine dak van de Duomo, niet over een plat dak of terras. Alleen al het bezoek aan het dak was zijn geld meer dan waard. Daarna gingen we naar beneden, waar we de binnenkant van de kathedraal konden bezichtigen. Lenka en ik zijn het er over eens dat dit een van de mooiste kerken is die we ooit gezien hebben.

Na ons bezoek aan de Duomo was het tijd om verder te reizen naar Ippocrate, het rusthuis dat we vandaag nog bezochten. Meer daarover kunnen jullie lezen in het blogbericht van Lenka. Om onze drukke dag af te sluiten, gingen we pizza eten in een klein restaurantje in de buurt. Nu is het stilaan tijd om in te pakken, maar niet voor we volgende wijsheden nog met jullie delen:

  1. Als je een dagticket voor het openbaar vervoer koopt, zorg er dan zeker voor dat je het niet kwijt raakt (oeps…).
  2. Wil je op restaurant? Check dan de openingsuren, of je zou wel eens voor een gesloten deur kunnen staan.
  3. Doe nooit de deur open voor mensen die je niet kent.
  4. In Belgiƫ zijn er frietchinezen, hier hebben ze pizzachinezen.
  5. Picknicken doe je best niet op de Piazza del Duomo, behalve als je graag deelt met een honderdtal duiven.

Omdat we jullie willen laten mee genieten van het prachtige uitzicht, delen we hieronder onze foto’s van vandaag. Buona sera!