dag 5

De laatste dag vandaag! De week is heel snel gegaan, het is gek dat dit nu al mijn laatste dag is. Omdat het zaterdag is beginnen de animatoren pas te werken om 13:00. Dit geeft me genoeg tijd om alles in te pakken en in de auto te laden aangezien ik in de middag uit mijn huurhuis moet.

Eens aangekomen in fedasil werd ik binnengelaten en ging ik voor de laatste keer naar boven naar het animatielokaal. Vandaag is er een gezamenlijke activiteit met alle kinderen, naast de animatoren zijn er ook weer bewoners die komen helpen. De activiteit van vandaag was met ballonnen, ik heb er zeker 50 opgeblazen als voorbereiding op de activiteit. Maar de grootste uitdaging moest nog komen: de kinderen weghouden van de ballonnen totdat de activiteit begon. Er werden verschillende activiteiten uitgevoerd met de ballonnen met een focus op sociale vaardigheden, grove motoriek en oog-handcoördinatie: de ballon toetsen ter plaatse en tijdens het veranderen van houding, de bal naar elkaar gooien met één ballon en twee ballonnen, in een kring zitten en de naam die gezegd wordt moet de ballon vangen… Na de activiteit met de ballonnen mochten de kinderen vrij spelen in het lokaal met het speelgoed en met houten spelen zoals een flipperkast, minivoetbal, puzzels… Ik heb hier met enkele kinderen gespeeld, het was soms wel moeilijk omdat de kinderen onderling ruzie hadden en naar mij kwamen om dit op te lossen. Het was moeilijk om juist te handelen als ik hen niet altijd verstond en niet altijd wist hoe ik kon antwoorden. Ondanks de taalbarrière wouden de kinderen wel spelen met mij en verliep dit best goed. Na het samen opruimen van het lokaal gingen de kinderen terug naar hun kamer. Bij het naar buiten gaan kregen ze nog een chocolade ei voor pasen.

Deze week heeft me aangenaam verrast. Het was een jong team van medewerkers die heel verwelkomend waren naar mij toe. De bewoners waren ook vriendelijk naar mij toe, op het eerste moment waren ze soms wat wantrouwig maar eens ze zagen dat ik bij de medewerkers hoorde die ze wel vertrouwen ging dit snel weg. Ook bij de kinderen merkte ik gedurende de week een verschil, in het begin van de week waren ze meer afstandelijk en tegen het einde van de week kwamen ze al naar me toe gelopen. Ik denk als je hier een langere stage zou lopen je zeker een band kan opbouwen met de bewoners.