Stageweek 3

Hallo iedereen!

 

Bij deze weer de zotte avonturen van deze week.

Maandag is Nico een ochtend mee gaan bloedafnames afnemen op het labo. Dit was zeer tof om te doen en is goed verlopen. We hadden juist 1 kindje van 4 jaar waarvoor we echt de dokter hebben moeten gaan roepen omdat het ons gewoon niet lukte om haar te prikken. Ook waarschuwden me ze direct dat je goed moest kijken dat je de juiste persoon prikt en de juiste buisjes gebruikt. Want het is niet de eerste keer dat het voorvalt dat de persoon die meekomt eigenlijk geprikt wordt in plaats van de persoon die echt moet geprikt worden. Of dat de dokter zich vergist heeft en verkeerde buisjes heeft voorgeschreven om af te nemen of dat ze de verkeerde buisjes hebben meegekregen. Veel controleren dus.

Dinsdag is Nico op de salle de soins gaan staan. Dit is eigenlijk een soort ruimte waar ze naartoe komen eenmaal dat ze ontslaan zijn van het ziekenhuis maar toch nog hun wonden moeten laten verzorgen. Meestal moeten ze om de 2 dagen komen om hun wonde te laten verzorgen. Ze moeten dan zelf verband en isobethadine meenemen bijvoorbeeld. Maar als ze van heel ver moeten komen dan moeten ze maar 1 keer om de week of 2 weken komen. Aangezien de afstand zo groot is. Of er wordt gezorgd dat ze terecht kunnen in een poste de santé dichterbij hun.

Woensdag zijn Lino en Nico meegegaan met de mannen van de bloedbank. We hebben toen tot in de namiddag bloedzakjes afgenomen van mensen die zich hadden opgegeven om bloed te komen geven of vrijwillige voorbijgangers. We hebben in totaal zo’n 50tal bloedzakjes afgenomen. Nico heeft zelf ook bloed gegeven onder nauwlettend oog van Lino. Het afnemen van bloedzakjes gebeurt ook wel op een zeer grappige manier. Hoe je bij ons in een speciale stoel zou liggen en op voorhand al je parameters eens genomen worden gebeurt dit hier helemaal niet. Het is letterlijk je administratieve gegevens geven en je wegen. Daarna zet je je neer op een stoel wordt je geprikt en het is gebeurd. We hadden wel iemand die nog niet had gegeten op voorhand kennelijk en dus eigenlijk slecht is geworden tijdens de bloedcollectie. Dus legde Lino zijn benen omhoog en ging Nico water zoeken om hem wat te kunnen verkoelen. Maar kennelijk hebben ze hier de gewoonte om alcohol onder de neus te duwen om het flauwvallen tegen te gaan. Waar we wel even heel geschokt door waren. Lino gaf dit ook aan dat dit niet oké was. Natuurlijk begon de man direct hierdoor misselijk te worden en hierdoor te braken. Uiteindelijk is alles wel in orde gekomen gelukkig. Na al het harde werk werden we beloond met de nodige complimentjes en met een lekker broodje en drankje.

 

Donderdag en vrijdag zijn we gewoon op onze dienst gebleven en waren het normale werkdagen. Lino hield de parameters in het oog en verzorgde zijn 4 patiënten op zijn dienst waaronder 1kind van 10jaar, hij heeft voor de eerste keer een infuus bij een kindje gestoken, dit was even wennen voor hem, hij realiseerde zich dat dit niet altijd even vlot gaat als bij een volwassen persoon. Hij probeerde de jongen ook te troosten en af te lijden door tegen hem te praten over andere dingen. Nico deed zijn gebruikelijke dokter toer en verzorgde de wonden van de patiënten. Nico heeft momenteel op zijn dienst een heel breed aantal soorten wonden. Momenteel zijn er patiënten met brandwonden, decubituswonden, breuken en chirurgische wonden. Met de nodige drains erbij. Dit zorgt voor de nodige variatie van verzorgingen wat echt wel fijn is. Verder heeft Nico ook zijn eerste lijktooi donderdag mogen uitvoeren toen er een 80-jarige man die geopereerd was voor een hernia het jammer genoeg niet gehaald heeft. Dit was wel even shockerend voor Nico aangezien hij nog nooit de lijktooi had gedaan maar dit is wel goed verlopen.

 

Zo dit waren de avonturen van deze week weer! Heel erg bedankt om te lezen en tot volgende week!

Groetjes Lino en Nico