Stageweek 6

Hallo iedereen!

 

Vandaag is week 6 al we zitten al in de helft! De tijd vliegt hier veel te snel voorbij. Bij deze onze excuses voor het iets later uploaden maar we hebben even een weekend doorgebracht in het koude Dakar (24graden). En dan natuurlijk als we thuis kwamen was er geen internet. Dus bij deze onze excuses.

We zijn onze week eerst weer begonnen op pediatrie dus het was weer het gewoonlijke wegen meten en bmi berekenen. Dit begon al routine te worden dus zijn we maar eens een kijkje gaan nemen op andere diensten.

We zijn eens een dagje op vaccinatie gaan staan en hebben Lino en ik baby’s mogen vaccineren. Was op zich wel even wat eng om een baby te prikken maar uiteindelijk is dit wel vlot gelukt. De baby’s waren er wat minder blij mee als wij maar ja.

Daarna zijn we eens een dagje op materniteit gaan staan. Vol met grote verwachtingen hoopten we nieuwe dingen te kunnen zien en leren. Jammer genoeg is er niemand bevallen tijdens onze shift en mochten we ook niets mee volgen aangezien de patiënten niet wouden dat er 2 blanke mannen meevolgden. Dit was licht teleurstellend maar op zich konden we dit hun niet kwalijk nemen en hadden we wel respect voor hun keuze.

Vrijdag was er niet veel te doen op pediatrie dus zijn we eens een kijkje gaan nemen op salle de soins. Hier hebben we wat doorsnee wonden kunnen verzorgen. En dan op het einde van de dag hebben we nog een ascitespunctie kunnen meevolgen.

Zo dit was het weer voor deze week dames en heren.

Warme groetjes uit het zonnige Tambacounda,

Lino & Nico