Week 7

Hallo, Bonjour, Hello, مرحبا

De creatieve therapie verliep deze week beter dan vorige week. We wouden hen vooral laten samenwerken zodat ze tot 1 product kwamen. Om een actueel thema te nemen dat alle kinderen kennen, namen we het thema pesten. Eerst mochten ze binnen hun gekozen taal met elkaar brainstormen over wat pesten eigenlijk is. Dit konden ze aan de hand van tekeningen of woorden. Hierbij zagen we dat het voor sommigen nog wat moeilijk is om samen te werken met kindjes die ze niet gewoon zijn in hun omgeving. Nadien ze hiermee vertrokken waren, mochten ze een slogan verzinnen tegen het pesten. Dit concept begrepen ze niet goed en uiteindelijk gaven de therapeuten wat voorbeelden waarmee ze verder konden. Tijdens deze therapie was er wel wat chaos maar werd er uiteindelijk wel gewerkt naar een product. De tweede sessie mochten ze dan een klein toneelstukje maken over het thema pesten waarbij ze op het einde telkens een oplossing vonden om opnieuw vrienden te zijn. Hier zijn heel wat leuke filmpjes uit verder gekomen.

Met de meisjes deden we een leuke muziekactiviteit. We hebben de meisjes namelijk leren djembé spelen. De meisjes leerden, elk op hun eigen tempo, een bepaald ritme en legden dit dan later uit aan de andere meisjes. Zo konden we wat variaties in de therapie steken door hen op het zelfde moment te laten spelen, te versnellen in het ritme, hen bij elkaar te laten invallen en dergelijke.

We hebben de week weer afgesloten met de jonge mannen. Deze week konden we de sporthal reserveren, waardoor we met hen eens indoor konden volleyballen. Dit was een zeer groot succes bij de Afghaanse jongeren. Ze spraken elkaar aan en zorgden ervoor dat ze met een leuk groepje konden deelnemen. Tijdens de match zagen we bij sommige jongeren toch wat adrenaline naar boven komen. Zij gingen volledig op in de match, wat dus wel een aangename sfeer meebracht. Als afsluiter namen we een groepsfoto.

Tot volgende week,

Ruby & Mira15109610_10210632632467282_7569537209087980191_n