HAPPY Valentine’s Day!!

Onze vierde stageweek werd op maandag al meteen feestelijk ingezet. Het was de verjaardag van een van de kiné’s en naar goede gewoonte wordt er heel wat lekkers voorzien voor alle therapeuten. Toen we dus tijdens break – time een kijkje gingen nemen op de kiné – afdeling werd onze aandacht meteen getrokken door een gigantische zelfgemaakte chocoladetaart. Wij als chocoladekenners konden zeker en vast beamen dat dit een ongelooflijk super gigantisch lekkere taart was. We waren onder de indruk! 🙂
Op dinsdag werd deze traditie gewoon verder gezet, want jawel .. er was opnieuw een kiné jarig. Ons hoor je hier natuurlijk niet om klagen, want er stond tijdens break – time weer wat lekkers op ons te wachten. We maakten van deze gelegenheid zeker gebruik om onze interdisciplinaire relaties te onderhouden en een gezellige babbel met de andere therapeuten te houden.

Na een week therapieën te observeren was het nu tijd om zelf aan de slag te gaan. De therapieën die de O.T.’s opgesteld hadden namen wij nu over. Over het algemeen is dit vlot verlopen en leerden we weer zeer veel bij. Ook de groepstherapieën namen we voor onze rekening. Deze verliepen gelukkig redelijk vlot, maar we kunnen nog wel wat oefening gebruiken 🙂

Het hoogtepunt van deze week was toch wel donderdag, namelijk Valentine’s Day. Alle kinderen, en ook wij, werden verzocht om in rood en wit gekleed naar school te komen. De schooluniformen mochten voor een dag in de kast blijven hangen, wat voor een toffe en liefdevolle sfeer zorgde. Het was leuk te zien hoe de kinderen straalden in hun eigen kledij. Tijdens deze Valentijnsdag werden verrast door ons Head of departement, Erika, met een chocolade lolly in de vorm van een hartje. Jummie!!

SAM_0579

Niet alleen op onze stageplaats werd Valentijn uitbundig gevierd. Ook hier in het hostel kon deze dag niet onopgemerkt voorbij gaan. De boarding master, Brenda, wilde een Valentine’s dinner organiseren voor de high schoolers die in het hostel verblijven. Maar hiervoor had ze wel hulp nodig. Omdat de boarding staff late uren klopten op de universiteit namen wij deze taak op ons. Samen met enkele meisjes van de high school toverden we de dining hall om tot een romantisch tafereel. En al zeggen we het zelf .. het resultaat mocht er wezen!

 SAM_0598 SAM_0591

Voor dit speciale diner werd iedereen in het hostel verzocht om zich eens op te maken en voor mooie verschijningen aan tafel te zorgen. De meisjes high schoolers vonden het duidelijk niet erg om hun mooiste outfit boven te halen. Ze zagen er dan ook geweldig uit. Dit had natuurlijk het nodige effect op de jongens 🙂
En ook wij trokken eens wat anders aan dan een short.

SAM_0617

Het Valentijnsdiner was werkelijk om duimen en vingers van af te likken. Wat ook hier niet kon ontbreken was een dikke chocoladetaart met slagroom. Jummie again!!
Daarna werden we nog geëntertaind door de high schoolers. De boarding staff had een spel opgesteld waarbij het boys en girls hostel het tegen elkaar moesten opnemen. De ronde die ons voor altijd zal bijblijven is de Dance Battle. Konten werden geshaked, salto’s werden gemaakt, de ooooh’s en de aaaaaaah’s waren aanwezig .. de battle was dik geslaagd!! En wij, wij waren helemaal onder de indruk van hun dancing skills.
Aan het einde van deze avond werden onze inzet duidelijk geapprecieerd. Zelfs door de principal van Grote Schuur High School 😉 Score!
Het was echt een HAPPY Valentine’s Day!

Om ons blogbericht over deze vierde stageweek af te ronden willen we graag nog iemand in de bloemetjes zetten. Malika, de receptioniste van Vista Nova School, zorgt er iedere ochtend voor dat wij veilig (en vooral snel) op onze stageplaats aankomen. Elke rit in haar party – mobile doet ons meer zin krijgen in het weekend. Goede muziek en een gezellige babbel!

Wist je dat: We zeker niet gaan vertrekken zonder dat recept van die overheerlijke chocoladetaart! 🙂

Liefs,
Sanne en Daphne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *