Out weekend Simon’s Town

Ons vijfde weekend in Kaapstad zou er net iets anders uitzien dan de anderen. Het was namelijk out – weekend in het hostel. Dit betekent dat iedereen die in het hostel verblijft een heel weekend het hostel moest verlaten.
Gelukkig konden wij rekenen op de gastvrijheid van Elizabeth, iemand van de boarding staff. Haar grootvader heeft een huis in Simon’s Town waar wij samen met een Nederlandse student en de vier boarding masters konden verblijven.

Vrijdag avond trokken we met onze bagage richting het station van Claremont om te trein naar Simon’s Town te nemen. We hadden een treinrit van ongeveer 40 minuten voor de boeg. Deze verliep anders wel vlot genoeg. We zorgden namelijk voor ons eigen entertainment. Cheslyn zorgde voor de muzikale toets met zijn gitaar, en wij konden het niet laten onze zangtalenten door de trein te laten weerklinken.
Eens aangekomen in Simon’s Town  stond ons zogezegd nog een 15 min. wandeling te wachten. Niets was minder waar. Niet 15 maar 40 minuten wandelen en 50 trappen kwamen we aan in het charmante vakantiehuisje.

DSC00500 DSC00497

Toen we eindelijk de lichtschakelaar gevonden hadden, maakten we kennis met de eerste huisdieren. Niet veel later maakten deze huisdieren kennis met de onderkant van onze slippers. Kakkerlak (5cm!) nummer 1 – 6 .. R.I.P.

Zaterdag maakte we er gebruik van eens goed uit te slapen en maakten we onszelf een uitgebreid ontbijt. Jawel, deze keer mochten we in pyjama aan de ontbijttafel schuiven :)We kozen voor een lazy Saturday. In de voormiddag en vroege namiddag bleven we aan het huisje om wat te chillen in the garden en te genieten van het toch wel prachtige uitzicht.

DSC00496     DSC00493

In de late namiddag besloten we toch een kijkje te gaan nemen naar het strand. Dit was niet zogezegd maar wel echt 10 minuten wandelen 🙂
Op Seaforth Beach maakten we van de gelegenheid gebruik om nog eens voor de camera te poseren met pinguins. Toch bleven we steeds op onze hoede want ze durven wel al eens bijten naar het schijnt.

SAM_0708

Terug aan het vakantiehuisje, was het tijd voor onze eerste braai hier in Zuid – Afrika. De jongens zorgden voor het vlees en het (aangebrande) brood op tafel. De meisjes keken en zagen dat het goed was 🙂

DSC00506

Na een voldane maaltijd vonden de locals dat het tijd was om ons kennis te laten maken met een van de populaire drankjes hier in Zuid – Afrika, namelijk Amarula. Aan deze drank was uiteraard een verhaal verbonden dat ons in geuren en kleuren verteld werd, zoals je op deze foto wel kan zien. Vraag ons echter niet naar de inhoud van het verhaal, hiervoor verbinden we u graag door naar Mr. Solomons en Mr. Hellenberg.

DSC00514

Later op de avond trokken we Simon’s Town in en kwamen we terecht in een cafeetje, het enige dat open was, maar waar wel een stevig feestje aan de gang was. Dit zette zich uiteraard verder tot in de vroege uurtjes..

Zondag profiteerden we er opnieuw van om goed uit te slapen. Neem het ons niet kwalijk, maar we kunnen dit in het hostel eigenlijk nooit doen.
Daarna volgde een ontbijtje met uitzicht op de haven van Simon’s Town en een namiddagje strand.

 DSC00521  DSC00522

DSC00536

Na dit out / rust / relax – weekend waren we weer helemaal klaar voor een nieuwe stageweek.

Wist je dat: we nu helemaal pro’s zijn in het killen van kakkerlakken. Geen kakkerlak is nog veilig voor Sanne’s slipper!

 Veel liefs,
Sanne en Daphne

Eén gedachte over “Out weekend Simon’s Town

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *