Stageweek 5, 18/02 – 22/02

We zijn ondertussen een dikke maand stage aan het lopen. Omdat de eerste weken van het schooljaar voornamelijk bestaan uit het afnemen van assessment konden we nu pas echt beginnen met het geven van therapieën. We keken er erg naar uit om eindelijk te starten met de therapieën. Want geloof ons, pro’s in het afnemen van assessments zijn we nu echt wel!
Naast nog enkele therapieën te observeren zijn we deze week begonnen met zelfstandig therapie te geven. Dit wil zeggen dat we elk voor de vijf individuele kinderen die we behandelen twee therapieën per week moeten voorzien. Daarnaast zijn er ook enkele groepstherapieën die we overnemen.
Door onze ervaring met kinderen (chiro, speelplein, …) kunnen we gelukkig rekenen op onze eigen creativiteit 🙂

Deze week stond er iets speciaals op het programma. Het was namelijk Beach Outing. Op deze dag gingen we met de hele Grade 1, 2 en 3 naar het strand van St – James. Tijdens deze uitstap kregen we elk een kind toegewezen waar we de hele dag verantwoordelijk voor waren. Sanne was verantwoordelijk voor een 10 jarige jongen met CP, meer bepaald athetose en Daphne een 7 jarige jongen ook met CP.  Die dag was de zee heel wild, dus het was oppassen geblazen dat onze kinders niet in de golven verdwenen. Onze armspieren werden dan ook op de proef gesteld! Hoewel we maar op één kind moesten letten, toch was dit al vermoeiend genoeg. Chapeau voor alle mama’s en papa’s die dat elke keer moeten doen 🙂 Na het maken van zandkastelen en het verzamelen van 178 schelpen met onze kindjes, was het tijd om naar huis te gaan. Onze collega therapeuten wisten natuurlijk op voorhand dat het een vermoeiende dag zou zijn. Toen we terug op school aankwamen, hadden zij voor een helend middel gezorgd waardoor we ons meteen weer beter voelden, nl. een goe stuk chocolade! Wij vrouwen verstaan elkaar.

Diezelfde week kregen we onze tussentijdse evaluatie, ook al hebben we nog niet veel therapie kunnen geven, waren we heel tevreden met onze beoordeling.

Tot zover onze vijfde week stage 🙂

Veel liefs,
Sanne en Daphne

Wist je dat: We stiekem voor onszelf ook wat schelpen hebben geraapt, nostalgie alom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *