In de helft van de stage

Hallo iedereen,

We kunnen het zelf bijna niet geloven maar de helft van onze stage zit er al op!

Gedurende onze vierde week stage werd de band met onze therapiekindjes steeds beter. We leren elkaar steeds beter kennen. Verder valt het heel hard op dat veel kindjes met plezier naar onze therapie komen. Naarmate we de manier van werken op de school beter leren kennen merken we toch heel wat verschillen op met de visie op leren in België. Er wordt een zeer schoolse aanpak gehanteerd waarbij de kindjes vooral moeten stilzitten en luisteren. Wij ergotherapeuten die dingen vooral al handelend en met concreet materiaal willen aanleren hebben het hier soms wel wat moeilijk mee. Binnen onze therapie proberen we al handelend leren dan ook zeer hard in te zetten. We hopen onze kennis hieromtrent door te kunnen geven zodat we een kleine verandering kunnen tewerkstellen in hun manier van aanleren. Zo wordt het tellen bijvoorbeeld niet aangeleerd met concreet materiaal en hebben kinderen vaak geen zicht op wat een hoeveelheid inhoudt.

Op woensdagnamiddag kregen we de kans om een groepstherapie uit te voeren met ongeveer 15 kinderen. We bereidden een schrijfdans voor. Et cela s’est bien passé! Achteraf werd dit besproken met onze mentor en de directrice. Ze waren zeer tevreden over de activiteit en vroegen ons meteen of we deze activiteit ook met de andere groepen wouden doen.

Vrijdag na stage namen we contact op met Mevrouw de Koker (een docent en onze contactpersoon internationalisering). Dit om ons verblijf en onze stage hier kort even te bespreken. Gelukkig was de wifi ons goed gezind en viel deze slechts 4 keer weg 😉 .

Zaterdag startten we de dag met schoolwerk. In de namiddag bezochten we ‘Magic Land’. Een pretpark in Dakar. Dit deden we samen met één van onze broers. Het viel ons meteen op dat de veiligheidsnormen niet dezelfde zijn als bij ons. Kort gezegd was dit pretpark samengesteld uit, volgens ons, afgedankte kermisattracties uit Europa. Maar dit maakte onze namiddag niet minder leuk!

Zondag (vandaag) gingen we samen met Yasmina en Soumaya (contactpersonen van onze organisatie) naar île de Ngor voor een stranddagje. We genoten van het zonnetje en het lekkere eten. We zijn nu volledig opgeladen voor een nieuwe week waarin weer heel wat staat te gebeuren. Meer informatie vind je in onze volgende blog… 😀

Tot volgende week!

Geniet van de sfeerbeeldjes van de voorbije week.

Zonnige groetjes,
Ellen en Anneleen