De eerste dag..

Na een woelige nacht in de nieuwe bedden werden we al snel gewekt door de ochtendzon. De ramen worden namelijk niet afgedekt door gordijnen. Toch werden we met een uitgeslapen gevoel wakker op onze eerste stagedag.

Waar zullen we beginnen… Het was in 1 woord: chaos! Onze eerste dag was bedoeld als observatiedag, waarbij we de kinderen en de werking van het centrum leerden kennen. Dit draaide al snel anders uit. We kwamen binnen in de speelruimte van de kinderen en meteen waren we zeer populair. De armpjes uitsteken om gedragen te worden lijkt een automatisme bij deze kinderen. Toch is het belangrijk om hier niet te veel aan toe te geven en ze zelf te laten stappen. Tussen het spelen door probeerden we onze volgkindjes te observeren. We konden namelijk kiezen tussen 4 kinderen. We hebben deze even apart genomen om een beter zicht te krijgen op wat ze wel en niet kunnen. Op het einde van de dag hebben we beide ons volgkindje gekozen.

Verder is er wel nog 1 klein probleempje! De personeelsleden praten enkel Pools waardoor de communicatie niet van een leien dakje loopt. Het is dus te doen met veel gebarentaal :D. Maar niets is onmogelijk natuurlijk! We hebben geluk dat onze contactpersoon Agnieszka wel een woordje Engels kan. Door heel deze nieuwe ervaring is de dag voorbij gevlogen. Morgen is een nieuwe dag, met hopelijk veel nieuwe ervaringen!

Tot de volgende!