In de tuin, naast de koelkast, in het logolokaal, op de overdekte speelplaats, in het bureau, … we kunnen het allemaal aan!

Dinsdag gaven we een, al zeggen we het zelf, creatieve groepstherapie. Deze keer kozen we voor een gezellige buitenactiviteit. En het weer zat mee (yes :-D). We doelden op het aanleren van de ruimtelijke begrippen aan drie kinderen. Hiervoor stalden we het bijeen verzamelde materiaal uit over de tuin. Een deel ervan hingen we in de boom (jaja, ook BOVEN konden ze materiaal terugvinden ;-)). We lieten de kinderen zichzelf eerst rondom de stoel verplaatsen, waarna we verder gingen naar de gehele ruimte. Zowel voor de kinderen als voor ons was dit een geslaagde therapie! 🙂

Ook wanneer we individueel werken, is het zo dat wij ons moeten aanpassen aan de context i.p.v. omgekeerd. Al bij al lukt dit heel goed (verandering van spijs doet eten zeker :-p). Wanneer het echt niet anders kan en het weer meezit, verhuizen we naar de speelplaats (kan ook gezellig zijn onder een palmboom ;-)). Voor de rest circuleren we tussen het opberglokaal, het bureau van juf Claudia en het lokaal bedoeld voor de logo. Het ene lokaal bevat natuurlijk wat meer prikkels dan het andere, wat niet altijd ideaal is voor onze kinderen (met aandachtsproblemen ;-)).

Waar we ook terecht komen, we doen ons best om een succesvolle therapie op te zetten.

IMG_0318IMG_0324 IMG_0323

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *