Dag 2

Ochtendstond heeft goud in de mond, maar niet in Paramaribo (goedemorgen vogels, honden, auto’s, brommers, …). De verfrissende douche maakte dit allemaal goed. Na ons ontbijt trokken we met Sid naar de Telesur winkel om een SIM kaart te bemachtigen (nu kunnen ook wij alle taxichauffeurs bereiken :p). We reden verder door naar de Boerbuitenweg in de hoop drie fietsen te verkrijgen. Bij aankomst werden we hartelijk ontvangen en al snel stonden drie fietsen voor ons klaar. Unu pikin, het fietsbedrijfje, is een stichting die schoolgaande kinderen met of zonder beperking opleidt tot fietsenmaker (bij deze steunen ook wij dit prachtig initiatief).

We sprongen op onze fiets en vertrokken enthousiast op fietstocht doorheen Paramaribo (klein detail: handremmen zijn er niet, hier werken ze met pedaalremmen -> niet gemakkelijk!). Het rijden verliep vlotter en vlotter, tot we de hoofdbanen naderde. Net zoals de auto’s, rijden de fietsen eveneens aan de linkerkant (gezien de beperkte verkeersregels volg je dit dan ook best op om problemen te vermijden ;-)). Ondanks deze regel besloot Jolien, op het midden van een kruispunt, aan de rechterkant te rijden (snuggere Glenn volgde dit niet zo slimme initiatief, GELUKKIG was er Lore nog om ons het linkerpad te wijzen). Over het algemeen kunnen we besluiten dat fietsen in Paramaribo een hele uitdaging is, maar toch veel praktischer dan te stappen.

Op twee dagen tijd konden we al wat kennis maken met de bewoners van Paramaribo (voornamelijk onze buren). Vlak naast onze woning bevindt zich een taxibedrijfje waarop we op aanraden van Daphné en Famke naartoe trokken. We maakte kennis met chauffeur X (vergeten zijn naam te vragen :-p), wat een vriendelijke man. Daarnaast is iedereen steeds fijn in omgang (hand opsteken, ‘goedendag’ zeggen,…). We voelden ons hier meteen welkom.

Na ons bezoek aan Tulip (één van de weinige grote supermarkten –> Supermarktjes uitgebaat door Chinezen komen hier namelijk frequenter voor) konden we onze voorraad voeding en drank inslaan. We besloten om ons eerste potje zelf te koken (dit leek aardig te lukken :-D, enkel de kip baarde ons nog wat zorgen :-p).

Smakelijke groetjes vanuit de Anniestraat!

5 gedachten over “Dag 2

  1. Heylaba alle 3

    Nog eens veel plezier gewenst ginder!! Jullie eerste twee dagen zijn precies al heel vlot verlopen. Met de nodige stoten weliswaar :p. Ik kijk eral naar uit naar jullie volgende verhalen.

    Dikke kus en knuffel

    Valérie 😀

  2. Hallo Suriname team,

    Ik heb al veel leesgenot gehad met jullie blog. De verhalen zijn zeer kleurrijk beschreven en geven een beeld weer van wat jullie daar tot nu toe al beleefd hebben.
    Ik kijk er al naar uit om het vervolg van jullie belevenissen ginder op te volgen en vooral wanneer jullie zullen beginnen met de echte stage. Nu hebben jullie nog eerder het “toeristengevoel”.
    Nog veel plezier ginder en vooral voorzichtig in het verkeer met de fiets.

    Carine (tante van Glenn)

    • Ja toppie dat je zo kunt volgen ,jullie zijn echte vedette zenne hahaha ,ma geniet er ma van alle drie dikke kusjes <3 (mama van glenn)

    • Dag Tante!

      Heel leuk dat je onze blog zo nauwgezet volgt. Vergeet zeker Meme en Bompa niet op de hoogte te houden wat hunne kleinzoon allemaal uitsteekt in Suriname!
      Groetjes! 😀 xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *