Mysterie(s)

Vandaag kregen we weer bezoek van een gekko (dit keer een geelkleurige met een gemiddelde lengte van 10cm). Net als ons had hij last van een hongerig maagje (we troffen hem namelijk aan in de keuken :-p). Bij deze breidt de familie Sallie zich uit!

‘Paramaribo Zoo’ werd onze eerste uitstap. Aangezien de zoo hier niet zo ver vandaan gelegen is, leek het ons zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen. We spotten er heel wat nieuwe dieren (verschillende soorten apen, katachtigen, vogels, reptielen, …). In tegenstelling tot België is het een kleine zoo, maar het ideale paradijs voor kinderen (er vond zelfs een verjaardagsfeestje plaats, los daarvan waren wij één van de enige bezoekers :-p). Na deze uitstap kijken we des te meer uit naar het spotten van de dieren in de vrije natuur (diertjes in een kooi blijven toch wat zielig om aanzien). We sloten de uitstap af met een terrasje aan de Waterkant.

Na drie dagen te vertoeven in de Anniestraat merken we toch enkele mysterieuze situaties op (we doen ons uiterste best deze volledig uit te spitten, van op ons balkon lukt dit beetje bij beetje :-p). Allereerst hebben we onze overburen: is het de was die 4 dagen nodig heeft om te drogen (bij temperaturen van om en bij de 30°), dienen de kleren die aan de wasdraad hangen ter afscherming of moet het dan toch een levendige kleerkast voorstellen? Het grootste mysterie houdt zich echter schuil bij onze twee rechter overburen. Deze kennen mekaar zo goed dat kloppen niet meer nodig is. Momenteel is het voor ons onmogelijk uit te maken wij al dan niet bewoner is van de woning, laat staan wie er zich allemaal begeeft op het perceel (auto’s gaan en komen toe, hetzelfde geldt voor de mensen –> van baby tot volwassene). De ene persoon is bijgevolg ook wat vriendelijker dan de andere (handje in de lucht :-p). Algemeen kunnen wij besluiten als ergo in spé dat verdere observatie noodzakelijk is. Hierbij dienen we natuurlijk rekening te houden met culturele verschillen (hier kan dit wel eens de gewoonte zijn ;-)) en moeten we afstappen van onze subjectiviteit :-p.

Tijdens de kennismaking met Suriname en al zijn specialiteiten konden we niet anders dan ook het lokale bier (Parbo Bier) eens te proeven :-D. Zo gaan wij onze derde avond tegemoet.

Santé en tot snel!

2 gedachten over “Mysterie(s)

  1. Dag toeristjes!

    Leuke verhalen en nog leukere foto’s! 😉
    Geniet er ten volle van!
    Ik ben alvast benieuwd naar jullie volgende avonturen!

    Groetjes
    Karlien

  2. Hello Team Suriname,

    Heel leuke verhalen. Fijn te horen (of beter gezegd : te lezen) dat alles daar goed verloopt !
    Dit is heel tof om alles op de voet te kunnen volgen !
    Veel succes nog ! En er wordt al uitgekeken naar andere – spannende – verhalen !

    Groetjes,
    Fabrice.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *