Dag 4

Rotzakken!! Zo kan je al die vliegende mormels hier wel noemen (we hebben het dus over de muggen en al het andere ongedierte ;-)). We kunnen er geen specifieke naam aan geven aangezien we nog geen enkele mug live hebben gespot (maar de jeukende bobbels op ons lichaam doen ons toch sterk denken aan de MUG). Jolien en Glenn namen het voortouw, natuurlijk kon Lore niet achterblijven. Op deze moment hebben we samen zo’n 1001 muggenbeten (oké, dit is misschien lichtjes overdreven, maar zo voelt het anders wel aan :-p). Ondertussen worden we steeds creatiever in het vinden van allerhande strategieën om de jeuk zoveel mogelijk te stabiliseren (krabben, zalf, kloppen, blazen, ‘bespeekselen’, besproeien met koud water, bevriezen met ijsblokjes / koude glazen, …). Tot onze grote spijt zijn dit weliswaar slechts tijdelijke oplossingen :-p.

Ondertussen leren we de verschillende taxichauffeurs (elke keer opnieuw vragen we ons af hoeveel mannen daar niet werken :-p) van het bedrijfje vlak naast ons beter en beter kennen. Naast de fiets is dit een zeer handig vervoersmiddel voor langere afstanden (die niet met de fiets overbrugbaar zijn ;-)). De Surinaamse taxi’s kenmerken zich door het ontbreken van riemsloten op de achterbank (vreemd aangezien er wel steeds een riem aanwezig is). Verder namen we voor het eerst het openbaar vervoer (hier dus de bus ;-)) richting White Beach (30km met de fiets in deze temperaturen leek ons niet bepaald ideaal). Ook dit was een hele beleving (we voelden ons net sardientjes in een sardienendoos). Gelukkig zorgden de open ramen (en open deur) voor de nodige verluchting.

Ons tripje naar White Beach (een wit aangelegd strand) zou je in twee woorden kunnen omschrijven: warm (lees dus: heet) en rood (in tegenstelling tot ‘white’ kan je ons eerder omschrijven als ‘red’ –> en ja we hadden ons goed ingesmeerd ;-)).

We voelen ons hier dus als kreeften in het water! 😀

Ps: leuk dat jullie onze blog volgen en fijn om al jullie reacties te lezen. Doe zo voort! :-p

5 gedachten over “Dag 4

  1. Alé tof die leuke beestjes haha ;haha sardiennekes ik zou graag een vlieg zijn zenne vo alles te kunnen en ja jullie goed insmeren he das belangerijk en zo als je zijn jullie kreeftjes hahaha ,ik zie toch dat jullie het goed hebben alle3 das leuk dat zien we graag alé geniet er nog lang van he en de groetjes daar he tot later kusjes <3 (mama van Glenn)

  2. Leuk je via skype te zien Jolien, hopelijk is dat rode snoetje al wat beter intussen!

    Zie dat jullie drietjes zich daar stilletjes aan goed aan het inburgeren zijn, doe zo voort en een leuke kennismaking met jullie schooltje deze week!

    Groetjes,
    Els & co

    • Ook leuk om jullie eens te zien! 🙂
      We wennen elke dag wat meer aan het leventje hier, vooral dat rustige ritme raken we snel gewoon ;-).

      Vele groetjes aan iedereen daar en een dikke knuffel aan de jongeheer des huizens! 😀

  3. Voor de muggen moet je tropical bush kopen in het winkeltje op het einde van de straat of wierook voor op het balkon s’avonds. Dit werkte bij ons toch goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *