Kglenn, Laure en Jolijn

Vanmorgen werden we opgeschrikt door een libel (niet zomaar een libelletje, maar een REUZE libel –> een joekel dus! :-o). De libel zoefde door de ruimte (in de vorm van een kleine Lore-achtervolging :-p). Gezien schuilen hier geen optie is, liepen we als drie kippen zonder kop (angst voor pikgevaar!!) ons appartement door. De pogingen hem buiten te wippen, liepen niet zo vlot (het geroep in de bovenbouw anders wel :-p). Na een aantal keer weggedoken te hebben, vond de libel uiteindelijk de uitgang (OEF, gered!).

Verder hadden we vandaag een succes-dag (geen fietsdepannage en een afspraak met Claudia –> tweede keer, goede keer :-D). Allereerst maakten we kennis met al de juffen van Gouden Hart. Door elk van hun werden we zeer hartelijk onthaald (maar al die namen onthouden –> oeioei!). Over namen gesproken, ook de onze bleken moeilijker uit te spreken dan gedacht. ‘Glenn’ komt in Suriname zeer frequent voor, maar wordt echter anders uitgesproken, zo een beetje als ‘Kglenn’ (met de nadruk op de ‘g’ :-p). ‘Lore’ klinkt voor hun als Chinees 😉 in de oren (ze vroegen zich zelfs af of het een verkorting was van een andere naam, Lorelien misschien :-p). Bijgevolg kunnen ze ‘Lore’ ook niet echt uitspreken (Laure, Jore, Loree, …). ‘Jolien’ uitspreken lukt aardig (het doet hun wel iets te snel denken aan ‘Jolijn’, een oude stagiaire). Verder wees één van de juffen er ons op dat we een versnelling lager moeten functioneren omwille van de Surinaamse temperaturen. Ze zei letterlijk: ‘wij doen alles wat trager’ (oké dan :-p). Tijdens het gesprek met Claudia (de directrice van de school) hebben we de belangrijkste zaken besproken zodat we maandag van start kunnen gaan. Net als ons, waren ook zij zeer benieuwd en enthousiast naar onze komst. We zullen dus stagelopen van maandag tot vrijdag van 7u30 tot 14u. Maandag gaan we voornamelijk observeren in de klassen om een goed beeld van de kinderen en de werking te krijgen. We kijken er dus met spanning naar uit!

Nadien gingen we gezellig aan het kokkerellen met onze nieuwe klopper (en hij leeft nog, benieuwd voor hoelang :-p). Na deze productieve dag vinden we dat we toe zijn aan wat ontspanning (niets beter dan desserts en cocktails :-D), dus trekken we er nog even op uit (hop, het stad in)!

Doei!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *