Stage

Moikka!!

Wij lopen 9 weken stage in Turku en omstreken. We stellen jullie even de verschillende stageplaatsen voor.

Elien:

Ik begon mijn stageperiode met een week projectwerk in SUN-klinikka, een organisatie van de school (TUAS) zelf. SUN-klinikka neemt allerlei projecten aan van klanten, zo zijn de twee Finse ergotherapiestudenten momenteel bezig met het inrichten van een comfortroom in Kunnonkoti. Dat brengt mij meteen bij het tweede onderdeel van de projecten. Kunnonkoti vertaald naar ‘ideale huis’, is een ingerichte woning waar allerhande huisaanpassingen en hulpmiddelen worden voorgesteld. Cliënten kunnen zowel bedrijven zijn als particulieren met bijvoorbeeld hun mantelzorger zijn. Verder moesten we ook de sociale media opvolgen.

Mijn tweede stageplaats is Maskun Neurologinen Kuntoutuskeskus. Dit is een neurologisch revalidatiecentrum waar een multidisciplinair team cliënten met MS, CVA, Parkinson en andere neurologische aandoeningen revalideert. Verder begeleiden zij hen ook met de terugkeer naar hun thuissituatie. Hier zal ik in totaal 8 weken stage volgen.

De ergotherapeut heeft zowel individuele sessies, als groep sessies en huisbezoeken in haar takenpakket. Hierover later meer ;).

Moi moi!

Silke:

Mijn 9 weken stage lopen over 3 verschillende plaatsen. Zo heb ik mijn eerste 4 weken in Salo gestaan. Dit is de stad naast Turku. Hier heb ik voornamelijk huisbezoeken gedaan bij ouderen. Aangezien de oudere bevolking hier geen Engels spreekt was de communicatie niet altijd zo vanzelfsprekend. Door te werken met de weinige woordjes Fins die ik al geleerd heb en uitbeelden waar mogelijk, kwamen we meestal al heel ver. Mijn mentor was zeer enthousiast en wou mij zo veel mogelijk laten zien. Zo zorgde zij er ook voor dat ik 2 dagen mocht meelopen in het ziekenhuis, 1 dag in het vernieuwde woonzorgcentrum kon staan en ook 2 dagen kon meelopen met een ergotherapeut die huisbezoeken doet bij kinderen. Deze 4 weken waren dan ook heel afwisselend en leerzaam!

Over mijn volgende stageplaats weet ik nog niet heel veel. Het enige dat ik al weet is dat het met neurologische patiënten zal zijn. Hierover later meer.

Mijn derde en laatste stageperiode zal plaatsvinden op Elien haar eerste plaats, SUN-klinikka.

Moi moi & tot snel!