Week 4 en 5

Moikka!!

Silke heeft ondertussen haar stage afgerond in Salo en is een hele boel huisbezoeken rijker. Haar volgende bestemming is in Turku.

Silke: Mijn stage in Salo is als een sneltrein voorbij gevlogen. Ik heb heel wat verschillende doelgroepen en werkplaatsen gezien tijdens deze 4 weken. Zo heb ik huisbezoeken gedaan, ging ik mee naar de kleuterschool en mocht ik 2 dagen meelopen in het ziekehuis. Met een rugzak vol nieuwe kennis trek ik nu naar mijn nieuwe stageplaats, het ziekenhuis van Turku. Hier zal ik 2 weken meelopen op de afdeling neurologie en op de ambulante revalidatie.

Elien:
Ik sta nu al drie weken in Masku en heb al veel verschillende dingen mogen ervaren.
Op mijn stageplaats komen mensen met verschillende pathologieën revalideren.
De meeste patiënten hebben een CVA gehad, maar ook Parkinson is een veel voorkomende diagnose. Verder zijn er ook minder voorkomende aandoeningen zoals Chiari malformatie en Guillain-Barré.

Mijn dag bestaat uit individuele sessies met patiënten, hier mag ik er ook een aantal zelf voorbereiden en uitvoeren. Mijn mentor helpt met de vertaling indien nodig.
Verder worden er ook assessments afgenomen, zo heb ik de box and blocks en de nine hole peg test mogen afnemen.
Samen met mijn mentor ga ik ook op huisbezoek. Deze patiënten zijn niet verbonden aan het ziekenhuis, maar krijgen therapie betaald door de organisatie Kella.
Rolstoelen aanpassen, hulpmiddelen uittesten, infosessies voor patiënten en hun mantelzorgers horen ook bij het takenpakket.
Verder heb ik ook twee sessies met de fysiotherapeut mogen meevolgen. Hier werden voornamelijk statafels en fietsen gebruikt. De andere sessie ging rond stretchen en relaxatie. Dit was een sessie voor mantelzorgers.

In onze vrije tijd hebben we ook niet stilgezeten.
Zo zijn we voor het eerst naar een ijshockey match gaan kijken, echt de moeite waard.
Op zaterdag hebben we een klassiek concertje meegepikt met de andere internationale studenten, met koffie en taart ;). Dit weekend heeft het gesneeuwd!! Veel!! Uiteraard de ideale gelegenheid voor een sneeuwwandeling en wat ontspanning in de buitenlucht.

Tot later! Hejpa!