Week 6 en 7

Moi! Even een korte update over de hoogtepunten van afgelopen weken.

Elien:

Op de stage in Masku werden er allerlei winterse activiteiten georganiseerd ter ere van de Vastenavond op dinsdag 21 februari. Een ritje met een potkukelkka, sneeuwballen gooien en sleeën. Nadien opwarmen met warm bessensap. Een echte Finse ervaring samen met de Finse medestudente.

 

Er was ook hoog bezoek. Mijn ouders zijn een weekendje blijven logeren. Samen met hen en onze Franse vriendin hebben we Turku verkend. Turku Cathedral, Turku Castle, The Rooftopbar, ze kwamen allemaal aan bod.

Op zondag was Ruissalo aan de beurt. Dit is een van de eilanden van Turku. Prachtig op zichzelf, maar wonderschoon met sneeuw en mooi weer. Op hun laatste avond werden we getrakteerd op noorderlicht, iets wat zeer uitzonderlijk is voor het Zuiden van Finland. De dag nadien mochten Silke en ik nog maar eens genieten van dit natuurfenomeen. Echte gelukzakken.

Silke:

Ik heb 2 weken stage achter de rug in het ziekenhuis van Turku. Hier heb ik voornamelijk ambulante cliënten gezien met reumatische aandoeningen en carpaal tunnel syndroom. Mijn mentor was gespecialiseerd in het maken van spalken. Dit was iets volledig nieuw voor mij, dus ook heel interessant. Ik kreeg de kans om alle spalken zelf eens uit te proberen. Ook mocht ik er zelf een aantal maken. Dit was zeer fijn en leerrijk. Ik heb dan ook heel hard genoten van mijn 2 weken in het ziekenhuis.

Op 21 februari was het vastenavond. Hierbij is het traditie dat er een Pulla gegeten wordt. Hier mocht ik dus ook mee van genieten. Mijn pulla was gevuld met amandelen, wat je een beetje kan vergelijken met de smaak van marsepein. De vulling van pullla kan variëren, zo heb je er ook met aardbeien confituur

.

Onze laatste 3 weken stage zijn ingegaan. Ik breng deze 3 weken door in Sun Klinikka en Kunonkotti. Hier doe ik voornamelijk projectwerk en werk ik mee aan het bouwen van een sensory room binnen de hogeschool.

Nähdään!!