DAG 1

De eerste dag verliep snel en ging erg vlotjes. Ik werd met open armen ontvangen. Iedereen wist meteen wie ik was en sprak mijn naam zelfs juist uit :)).
Ik kreeg mijn locker en werkkledij is en begon aan de dag. Ook kreeg ik mijn eigen naamkaartje.
Ik kreeg eerst een rondleiding van David, hij is een fysiotherapeut die al enkele jaren hier werkt. Hij is ook begonnen als stagiaire en wist dus goede tips te geven. Hij leerde me werken met het medische dossier dat zij gebruiken. Dit is volgens hetzelfde principe als wat wij in België gebruiken. Je kan heel makkelijk de medische beelden mee inkijken.

Ik ontmoette het hele team en werd al meteen uitgenodigd om mee te gaan skiën als teambuilding. Het skigebied noemt Lenzerheide en ligt niet zo veel onder Lichtenstein.

Vanaf de eerste dag wordt ik er meteen in gegooid. Ik volg meteen mee met Christina, mijn stagebegeleidster.  Christina werkte zelf in Amerika en IJsland als ergotherapeut en weet dus zelf hoe het is om om te gaan met een vreemde taal. Het contact met de patiënten verloopt goed, ook al is het moeilijk om alles te verstaan. Zwitsers Duits lijkt wel een compleet andere taal. Maar ze kunnen omschakelen naar wat ze ‘hoog Duits’ noemen. De patiënten zelf zijn erg enthousiast over een studente die vanuit België komt. Ze vragen vaak of ik toevallig geen flesje bier of chocolade mee heb om voor hun mee te smokkelen. Ook vinden ze het erg grappig als ik een zin in het Vlaams spreek.

Eens de eerste werk dag erop zit is het tijd om naar huis te gaan. We houden samen met ons drie een gezellige filmavond met zelfgemaakte lasagne en Shrek 2 op het menu. Waarbij Les na wel geteld 2 minuten al in slaap ligt.