Een beetje cultuur opsnuiven

Hier is onze wat latere blog over de culturele aspecten van Nîmes en omstreken van vorige weekend. Maar beter laat dan nooit!

Weekend betekent ontspanning!

Ons weekend begon van vrijdag al. Vrijdag hebben we eens Monpellier bezocht. Wat een drukke stad. Na wat wandelen in de voormiddag zijn we lekkers gaan eten op la Place de la Comedie. Hierna zijn we nog wat historische monumenten gaan bezoeken .. in de REGEN (we hebben hier geen geluk met het weer 🙁 ). Helemaal doorweekt hebben we dan maar besloten om naar Nîmes terug te keren voor een lekker warme maaltijd.

         

Vorige weekend zijn mijn ouders (Yolien) eens op bezoek gekomen en hebben we eens wat cultuur bezocht.

Als eerste hebben we Les Jardins de la Fonteine bezocht. Dit is een heel groot park net buiten het historisch centrum van Nîmes. In deze tuin zijn allemaal kleine kanaaltjes waar je over kan stappen. Ook is er een mooi monument aanwezig in deze tuin; Tour Magne. Deze kan je tot boven beklimmen en vervolgens een mooi uitzicht over Nîmes bezichtigen. Ook hebben we Maison Carrée en de Arena bezocht.

                             

 

Ook zijn de kleine straatjes in Nîmes zalig om eens door te stappen. Leuke winkels, terrasjes, … .

Voor de laatste dag hebben we een auto gehuurd zodat we eens de Pont de Gard konden bezoeken.  Dit ligt ongeveer een 20 km van het centrum van Nîmes. Wat een mooie locatie !! Het is een aquaduct uit de Romeinse tijd. We hebben samen met een gids op het hoogste punt van Pont du Gard geweest. Ook kan je er mooie wandelroutes volgen. Zeker de moeite waard om eens te bezoeken!

         

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.