Cultuurkenners

Hallo allemaal,

We zijn weer een beetje verder en zijn klaar voor ons volgend bericht. Alles gaat goed, we zijn nog niet klaar voor het gesticht ( šŸ™‚ ). Op cultureel vlak hebben we vorige week een bezoek gebracht aan de Berlijnse muur, de East Side Gallery. Om daar te geraken hebben we toch een stukje moeten stappen omdat de U-bahn niet meer toekwam. Gelukkig was het die dag goed weer en nog goed voor de conditie ook.

WP_20160206_003[1]

En we hebben ook de Berlijnse ā€œKettwurstā€ geproefd. Een soort combinatie tussen een hotdog en een worstenbroodje, kortom een ideaal hapje voor tijdens een frisse winterdag. Koop hem nu, nu hem nog fris is. Dit is eigenlijk het enige wat we gedaan hebben op cultureel vlakā€¦We hopen hier binnenkort wel wat meer te kunnen schrijven.

WP_20160211_001[1]
Wannes:Op de stage gaat het iets beter. Ik heb deze week een volgpatiƫnte gekregen/gevonden. Elke morgen krijg ik nu ook enkele patiƫnten toegewezen die ik zelfstandig ga behandelen (in het begin is mijn begeleidster er wel bij om tips te geven). Ze zijn nog steeds heel vriendelijk en het eten op de stage is ook nog lekker lekker lekker. Wat ook wel opvalt in het ziekenhuis is dat er zeel veel artsen zijn. Overal kom je artsen tegen, groepjes van 2,3 personen of soms zelfs alleen. Het lijken er meer dan verplegend personeel. Ze hebben mij ook wel gezegd dat de artsen een meer administratieve functie hebben in het ziekenhuis.

Gerben:
Op mijn stage gaat het nu ook wat beter. In het begin was het wat wennen omdat er op dinsdag een nationale vergaderingsdag word georganiseerd. Van 8.30 tot bijna 12 u is het vergadering, volledig in het Duits en dat hakt er wel in. Buiten dat heb ik nu ook al een volgpatiĆ«nt, en word ik goed opgevangen door het multidisciplinair team. Ik mag samen gaan overleggen wat het beste zou zijn voor de volgpatiĆ«nt en mag zelf ā€™s middags samen met de dokters eten. Iets wat in BelgiĆ« om een of andere rare regel best niet gedaan wordt. Ik word goed begeleid en de patiĆ«nten zijn zeer vriendelijk en durven me nu ook meer aan te spreken. Er is wel nog een klein taalprobleem, maar ik krijg vele complimenten over het stelselmatig verbeteren van mijn Duitse Sprache.

Bedankt voor het lezen en tot een volgende keer

Groetjes

Gerben und Wannes