Bunny Builders – Transmedia Jam

Hola qué tal?

Het weekend van 5, 6 en 7 april bestond uit drie zeer vermoeiende dagen. Ik nam namelijk deel aan het jaarlijkse Transmedia Jam weekend in La Salle.

Zoals je in mijn laatste bericht kan lezen, worden er in dit evenement enkele scholen (dit jaar 4 verschillende) samengebracht om in kleine teams met personen van allerlei uiteenlopende studierichtingen (al was ’transmedia narratives’ en ‘informatica’ wel een zeer voorkomend antwoord op de “wat studeer je” -vraag.). Deze teams nemen het dan tegen elkaar op om een idee en product uit de grond te stampen, beginnend van nul.

We starten met een kort kennismakingsspel op vrijdag avond maar verspilden niet al te veel tijd om er in te vliegen. Zo starte het ontwerpproces rond 21u en liep het iedere dag wel door tot vroeg in de ochtend.

Uiteindelijk op zondag namiddag was het zover, de prijsuitreiking. En ik mag met trots zeggen dat mijn team en ik samen uitgekozen zijn door de interne en externe jury tot winnaars van de “most educational game” prijs. Dit weekend vielen er maar 3 prijzen te rapen en deden er toch wel een klein 50 tal studenten mee die allemaal reeds eens hadden meegdaan aan de Jam of op z’n minst toch wat meer ervaring hadden met game design. Hier zijn we dan als eramus studenten ook zeer trots op!

Kort samengevat was het een vermoeiend maar zeer belonend weekend!

 

Muchos besos

Alyanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *