ZOO de Madrid

Buenos días a todos!

Na een kleine aanpassing in het lessenrooster, had ik vorige dinsdag vrij. Deze opportuniteit heb ik dan ook gebruikt om een uitstapje te plannen met de andere Erasmus studenten.

Ik ben een enorme dierenliefhebber en zag dus geen betere kans om eens op bezoek te gaan bij de dierentuin van Madrid. Deze is namelijk redelijk dichtbij het centrum van Madrid gelegen en koste ons dus niet al te veel moeite om langs te gaan.

Uiteraard is een dierentuin niet meteen iets specifiek Spaans of zo maar toch kon ik zelfs hier in enkele verschillen opmerken in vergelijking met de dierentuinen in België. Zo kon je hier naar mijn mening vele dichterbij de dieren geraken. De afbakeningen waren niet overal even duidelijk of stevig. Zo werden sommige dieren (uiteraard de niet gevaarlijke) met enkel en alleen een iets dikker koordje gescheiden van het wandelpad.

Hiernaast zaten er ook veel meer dieren buiten dan ik ooit al in België heb meegemaakt. Dit kan uiteraard ook liggen aan het fantastische weer waarvan we die dag hebben mogen genieten. (Dat maak je niet vlug mee in België in februari). Zo’n 23 graden was het die dag, maar zonder enige wind of wolken voelde het een heel pak warmer aan.

En zodat jullie ook een beetje mee kunnen genieten van het heerlijke weer en de mooie dieren zal ik hieronder enkele foto’s bijvoegen!

Besos!

Alyanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *