Angelique in Zagreb

Mijn twee voorlaatste stageweken!

Dober dan iedereen!

Het moment waar ik naar uitkeek, is aangekomen mijn laatste twee stageweken. In deze cruciale fase heb ik me volledig ingezet om zoveel mogelijk te leren en mijn opgedane kennis toe te passen tijdens therapieën met de kinderen. Gedurende mijn zevende week op de stageplek heb ik een ritme en routine ontwikkeld, waardoor ik efficiënter kon werken. De samenwerking met Sanja en de andere therapeuten is niet alleen plezierig maar ook zeer leerzaam gebleken. Tijdens mijn tussentijdse evaluatie heb ik waardevolle feedback ontvangen, met name over het formuleren van doelen volgens de GAS-scale methode die hier wordt toegepast. Deze methode stelt ons in staat om de voortgang van elke sessie te evalueren aan de hand van een schaal, wat enorm verhelderend is.

Elke dag opnieuw geniet ik intens van de sessies met de kinderen, waarbij ik constant nieuwe inzichten opdoe, zowel over de kinderen als over mezelf. Tijdens de voorlaatste weken van mijn stage kregen we het bezoek van ergotherapiestudenten uit Kroatië, die stage liepen bij Sanja. Het was fascinerend om te zien hoe stages in Kroatië een andere invulling krijgen. Daar is het voor studenten beperkt tot observeren tijdens de stageperiode. Zo waren er bijvoorbeeld zes studenten die Sanja observeerden tijdens verschillende sessies. In Kroatië moeten ergotherapiestudenten na drie jaar studie een volledig jaar in een werksetting doorbrengen voordat ze hun diploma ontvangen.

 

In mijn vrije tijd heb ik voornamelijk aan mijn stageverslagen gewerkt, maar ik heb ook de gelegenheid gehad om de stad te verkennen. Tijdens mijn voorlaatste stageweek vond het lichtfestival plaats op vrijdagavond, waar ik met veel plezier naartoe ben gegaan. Ik heb daar kunnen genieten van prachtige lichtshows onder een stralende hemel. Qua weer waren het prachtige weken, maar geloof het of niet zondag ochtend was er sneeuw! Gelukkig was er in de namiddag weer 16 graden en kon ik genieten van het zonnetje.