Angelique in Zagreb

Het zit erop :c

Bok iedereen!

Het einde van mijn stageperiode is  voorbij, en deze week was gevuld met emotionele momenten waarbij ik afscheid moest nemen van de kinderen en mijn fantastische collega’s. Er zijn tranen gevloeid, maar in mijn hart blijven de herinneringen voor altijd bewaard. Gedurende deze stageperiode heb k niet alleen veel geleerd over mijn identiteit als therapeut, maar ook over mijn voorliefde voor het werken met kinderen. Met toewijding heb ik me verdiept in hondentherapie en de Ayres-aanpak, en het geven van speltherapie, hoewel uitdagend in het begin, is nu een onmisbaar onderdeel van mijn repertoire.

Sanja en de andere ergotherapeuten hebben me tijdens elke stap van mijn stage ondersteund en voorzien van alle middelen die ik nodig had om te slagen. Mijn presentatie op dinsdag, waarin ik alles wat ik heb geleerd tijdens deze stageperiode heb gepresenteerd, verliep vlot en ik ontving veel positieve feedback.

 

Deze laatste stageweek bracht gemengde gevoelens met zich mee. Hoewel ik blij ben om terug te keren naar België en mijn familie en vrienden weer te zien, voel ik ook droefheid omdat ik deze geweldige stageplek niet in mijn koffer kan stoppen. Bij het afscheid nemen heb ik typisch Belgische geschenken aan het team gegeven als aandenken, en ik ontving ook mooie cadeaus die mijn vertrek nog emotioneler maakten. Op maandag ben ik samen gaan eten met mijn mentor en een collega, ik heb voor een laatste keer traditionele gerechten kunnen proeven en genoten van een gezellige avond.

Eén ding is zeker: deze ervaring zal ik nooit vergeten. Alleen reizen heeft me veel geleerd over mezelf. Als iemand die niet veel durft en van nature verlegen is, was het een ware uitdaging om alleen naar een ander land te gaan. Maar nu kan ik trots zeggen dat ik het heb gedaan en dat ik heb genoten van het alleen zijn, omdat ik deze ervaring volledig heb beleefd en ervaren. Voor mijn terugvlucht naar België nam ik de tijd om afscheid te nemen van dit prachtige land, met een hart vol herinneringen.