Angelique in Zagreb

Exploring Croatia!

Vrije tijd week 5

Tijdens mijn vrije tijd heb  ik volop genoten van de tijd met mijn partner dat op bezoek kwam. Op woensdag besloten we een wandeling te maken naar Park Maksimir om te profiteren van het prachtige weer. Na wat frisse lucht te hebben ingeademd, genoten we samen van een heerlijke warme chocolademelk in het kattencafé. Op vrijdag namen we de tijd om het centrum van Zagreb te verkennen en proefden we van traditionele gerechten in het restaurant La Struk, dat mijn mentor had aanbevolen. We bestelden een Strukli met kaas, een typisch Kroatisch gerecht, en waren verrast door de heerlijke smaak en betaalbare prijs! Later die avond besloten we naar de bioscoop te gaan, aangezien het veel voordeliger was dan in België. Op aanraden van mijn mentor kozen we voor CineStar. Samen met mijn partner genoten we van Nachos en Cheese als snack, een echte aanrader!

In het weekend besloten we een auto te huren en naar de kust van Kroatië, namelijk Rijeka, te gaan. De twee uur durende rit was gevuld met adembenemende uitzichten. De huur van de auto kostte ons slechts 15 euro per dag, wat goedkoper was dan reizen met de trein of bus. Helaas regende het de hele dag, maar we maakten desondanks mooie wandelingen en verkenden de stad. We ontdekten zelfs een prachtig klein strand. ’s Avonds genoten we van een origineel ijsje geserveerd op een zelfgemaakte wafel in de vorm van een vis. Een grappig detail was dat een medewerker twijfelde om in België te gaan studeren omdat hij het werken in Kroatië te ontspannen en traag vond, en hij zich verveelde.

Op zondag brachten we een bezoek aan de Plitvicemeren, slechts anderhalf uur rijden vanuit Rijeka. Het was een adembenemende ervaring met prachtige uitzichten, watervallen en zelfs vissen. De kleur van het water was verbluffend mooi. Ik kan het echt aanbevelen om de meren te bezoeken! Om het weekend af te sluiten keerden we terug naar ons appartement in Zagreb en leverden we de huurauto in.