De voorlaatste week – het zit er bijna op

21 november 2022 – 25 november 2022

Dobar dan (dit is Kroatisch voor goededag)

Ondertussen zit ik al in mijn voorlaatste week en wat een week was het. Ook hier in Zagreb is het kouder geworden. Overdag is het hier rond de 5 graden, dit betekend dan ook dat weer dat er meer en meer mensen ziek worden. Dit hebben we wel gemerkt in de praktijk, elke dag zijn er wel meerdere annulaties van kinderen die niet kunnen komen omwille van ziekte. De lege uren werden dan ingevuld met werken aan stagerapport, praten met de andere therapeuten, nadenken over volgende therapieën en af en toe een keer iets uit proberen in de therapiezaal.

Mijn volgcliënt is heel interessant om te volgen, ze is gediagnosteerd met autisme. Het is mijn eerste keer dat ik op een heel intensief niveau met deze doelgroep in contact kom. Dus het is zeker en vast aanpassen en het doet me zeker en vast nadenken over mijn eigen functioneren als therapeut.
De grootste uitdaging bij mijn volgcliënt is om heel veel structuur aan te brengen tijdens de therapie. In het begin lukt dit vaak heel goed, maar naar mate de therapie vordert is het soms toch moeilijk om dit te blijven aanhouden. Gelukkig is er nog altijd een ergotherapeut aanwezig en zij helpt mij hier heel hard mee.

Ondertussen is het hier al mijn laatste weekend in Zagreb. Zo snel is het al gegaan 😉
Zaterdag 26 november is het de opening van de kerstmarkt hier en ze hebben mij al verschillende keren aangeraden om zeker een bezoekje te brengen. Want het is echt ongelofelijk als ik de therapeuten van de praktijk mag geloven. Dus dat ga ik zeker en vast eens doen!

Tot de volgende!